Genel Cerrahi uzmanı uyardı: Meme kanserinin en erken evre belirtileri

Ne yazık ki son dönemde meme kanseri görülme sıklığı büyük oranda artarken Genel Cerrahi Uzmanı meme kanseri belirtileri hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Genel Cerrahi uzmanı uyardı: Meme kanserinin en erken evre belirtileri

Meme kanserine bağlı ölüm oranı alarm vermeye devam ederken ne yazık ki hastalığa yakalanan kişi sayısında da dünya genelinde 2,5 kat artış yaşandığı açıklandı. Konu hakkında açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayrettin Dizen hastalığın belirtileri ile korunma yöntemleri hakkında önemli bilgilendirnmelerde bulundu.

MEME KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sık görülen bir hastalık olduğu ve dünya kanser görülme oranlarında başı çektiği bilinen meme kanseriyle ilgili bilgi aktaran Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Hayrettin Dizen, sağlıklı beslenme, egzersiz ve emzirme gibi sağlıklı alışkanlıklar edinmenin bu hastalığın görülme oranını düşürdüğüne dikkat çekti. Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanacağının öngörüldüğü araştırma sonuçlarına dikkat çeken Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayrettin Dizen, ülkemizde son 25 yılda meme kanseri vakalarının 2.5 kat arttığını belirterek, “Gelişmiş ülkelerde meme kanserinden ölüm oranları azalırken, düşük ve orta gelirli ülkelerde hem meme kanseri vakaları hem de ölüm oranları artmaktadır” dedi.

Doç. Dr. Dizen yapmış olduğu açıklamasında nüfusun yaşlanmasının da hastalığın görülme sıklığını arttırdığını belirterek hastalıktan korunmak isteyen kişilerin yaşam alışkanlarını değiştirmesi gerektiğini ifade etti. Her 8 kadından birinin meme kanseri riski altında olduğunu belirterek kendi kendine meme muayenesinin önemine değindi. Memede ele gelen kitle, meme ucunda bozukluk, memede renk değiştirme gibi belirtiler de önemli belirtiler arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER