Gebelikte seyahat! Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelere tavsiyeler

Hamilelik döneminde uzun süreli yolculuklarda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Gebelikte seyahat! Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelere tavsiyeler

Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Burak Demirdelen, konu ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Burak Demirdelen, hamilelik döneminde uzun süreli yolculuklara ilişkin tavsiyeler verdi. Op. Dr. Burak Demirdelen, hamilelik döneminde uzun süreli yolculukların pıhtılaşma riskini artırdığına dikkati çekerek, her iki saatte bir 15 dakikalık hareket molası verilmesi gerektiğini söyledi. Demirdelen, hamilelik döneminde yaz tatiline giderken seyahat biçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gebelikte seyahat! Uzun süreli yolculuk yapacak hamilelere tavsiyeler

HER İKİ SAATTE BİR 15 DAKİKALIK YÜRÜME VE HAREKET MOLASI

Burak Demirdelen, hamilelikte vücutta yükselen hormonlara bağlı olarak kanın pıhtılaşma hızının da arttığını belirterek, "Buna hareketsiz geçirilen süreler de eklendiğinde pıhtı atma riski de yükselir. Uzun süre hareketsiz kalınan yolculuklar kesinlikle önerilmemektedir" dedi. Demirdelen, "Herhangi bir risk durumu yoksa seyahatlerde uçak yolculuğu tercih edilmeli ve varis çorapları giyilerek yolculuk yapılmalı. Araç ve otobüs yolculuğu tercih edilecekse yine bu çoraplar giyilmeli ve her iki saatte bir 15 dakikalık yürüme ve hareket molası verilmelidir. Bu şekilde, uzun süre hareketsiz kalmanın getirdiği riskler azaltılabilir" diye konuştu.

Op. Dr. Burak Demirdelen, anne adaylarının güneşin dik geldiği 11.00-15.00 arasında dışarı çıkmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER