Gazlı ve şekerli içecekler diyabete neden olabilir

Gazlı ve şekerli içeceklerin tüketilmesi diyabet riski oluşturabiliyor. Özellikle sıcaklarda şekerli içeceklere dikkat edilmesi gerekiyor.

Gazlı ve şekerli içecekler diyabete neden olabilir

Yaz aylarının gelmesiyle gazlı ve şekerli içeceklerin tüketiminde artış yaşanıyor. Uzman Diyetisyen Betül Merd, sıcaklarda sık tüketilen şekerli ve gazlı içeceklere karşı uyardı.

Uzman Diyetisyen Betül Merd, yaz aylarında sık tüketilen şekerli ve gazlı içeceklerin diyabet riski oluşturabileceğini belirterek, "Sade maden suyuna meyveleri ezerek kendimiz tatlandırabiliriz" diye konuştu.

Betül Merd, su tüketiminin saatte 1 bardak olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ve fazla terleyen kişilerin maden suyu ile mineral alabileceklerini söyledi. Uzman Diyetisyen Betül Merd, "Havaların ısınması ile birlikte çok fazla aldığımız sorulardan bir tanesi de 'Yazın nasıl beslenmeliyiz?' oluyor. Yazın havaların ısınmasından kaynaklı olarak terliyoruz ve terleme ile birlikte vücudumuzdan su ve mineraller kayboluyor. Su tüketimi çok önemli ve bunun üzerine basarak duruyoruz. Her saat başına 1 bardak su öneriyoruz" dedi.

Gazlı ve şekerli içecekler diyabete neden olabilir

"DİYABET RİSKİ OLUŞTURABİLİYOR"

Betül Merd, meyve tüketerek hem lif hem de sıvı ihtiyacının giderilebileceğini söyleyerek, "Diğer yandan da meyve tüketimi çok önemli. Hem lif almış oluyoruz hem de yine oradan da sıvıları almış oluyoruz" ifadelerini kullandı. Gazlı ve şekerli içeceklere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Merd, "Gazlı ve şekerli içeceklere olan tüketim de havaların ısınması ile birlikte artmış durumda. Bunlara dikkat edilmeli çünkü bunlar da diyabet riski oluşturabiliyor. Meyveleri ezerek sade bir maden suyu ile birleştirip meyveli hale getirebiliriz. Fakat içerisine şeker girmiş meyveli ve gazlı içeceklerden uzak durmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Sıcak havaların gelmesiyle gazlı ve şekerli içecek tüketimine dikkat edilmesi konusundaki uyarılara önem verilmezse diyabet rahatsızlığı ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER