Flirt varyantı nedir, koronavirüs yeniden mi artıyor, ölümcül mü?

Dünyanın 2019'un sonlarından 2022 yılı başlarına kadar sıkıntılı bir salgın süreci geçirmesini sağlayan koronavirüs tam unutulacakken yeni bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü tedirgin edecek açıklamayı yaptı.

Flirt varyantı nedir, koronavirüs yeniden mi artıyor, ölümcül mü?

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 virüsü giderek yaygınlaşmış ve peş peşe ülkeleri etkisi altına almıştı. Bu sonucun ardından Dünya Sağlık Örgütü hastalığı bir salgın olarak ilan etmişti.

Ülkemizde de uzun bir süre zorluk yaşatan salgın 2022 yılının başlarından itibaren etkisini kaybetmiş, olunan aşılar ile birlikte de normal bir hastalık formuna dönmüştü.

KORKUTAN GELİŞME

Bu sürecin ardından bile hastalık unutulmamış, dönem dönem çıkan farklı varyantlar acaba eski günler geri mi gelecek sorusunu akıllara getirmişti. O haberlere benzer bir haber yeniden yayılmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü FLiRT adlı bir varyantın hızla yayıldığını duyurdu. Koronavirüsün yeniden hızlıca yayılmasını tetikleyeceği düşünülen varyantın nasıl bir tehdit olduğu şu an için belirsizliğini koruyor.

DSÖ'nün bu varyantın yayılmaya başladığını açıklaması ise insanları yeniden tedirgin olmaya sevk etti. İnsanlığın gördüğü en büyük salgınlardan olan ve milyonlarca insanı hayattan koparan koronavirüs salgınının yeniden gelme ihtimali hayal dahi edilemiyor.

SÜREÇ MERAK EDİLİYOR

Uzmanların söz konusu varyant ile ilgili gerekli incelemeleri tamamlamasının ardından yeniden bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor. Dünyanın farklı yerlerinden insanlarda açıklamaları yakından takibini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER