Faydaları saymakla bitmiyor! Akdeniz'in yeşil incisi hastalıklara çare oluyor

İltihaptan şişliğe, ağrı ve hastalıklara bin bir çeşit devasıyla Akdeniz'in yeşil incisinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle iltihaba şifa olan yeşil incinin diğer faydaları ise haberimizin detaylarında...

Faydaları saymakla bitmiyor! Akdeniz'in yeşil incisi hastalıklara çare oluyor

Akdeniz'in yeşil incisi; Avokado. Hem besleyici hem de sağlıklı yağ ve lif kaynağı. Faydaları ise saymakla bitmiyor. İçinde barındırdığı sağlıklı yağlar ve besinlerle, yarım avokado günlük potasyum ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor. İçerisinde bulundurduğu birçok vitamin ve minarel ile yarım avokado tüketmek, vücuttaki iltihabın bastırılmasına da katkı sunuyor. 4-5 dilime denk gelen yarım avokado, kahvaltıları taçlandırıyor.

İÇERİSİNDE ÇEŞİT ÇEŞİT VİTAMİN BULUNUYOR

Faydaları saymakla bitmiyor! Akdeniz'in yeşil incisi hastalıklara çare oluyor

Avokadonun içerisinde B6 vitamini, C vitamini ve E vitamini bulunuyor. Bu vitaminler sayesinde bağışıklık sistemi açısından da destek olan avokado, günlük 6 vitaminin yüzde 15'inin karşılanmasını sağlıyor.

Ayrıca kalp sağlığına da iyi gelen avokado, içerisinde bulundurduğu yüzde 60 doymamış yağ ile yüksek miktarda yağ içeriyor. Avokado tüketimi, bu nedenle kalp hastalığına karşı da koruyor. Kan basıncının düşürülmesine destek olan avokado; lif, potasyum ve folat kaynağı olarak kalp ve kalp damar sağlığına da iyi geliyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNE DE BİREBİR

Faydaları saymakla bitmiyor! Akdeniz'in yeşil incisi hastalıklara çare oluyor - Resim : 2

Avokadonun içerisinde bulunan lif içeriği ise sindirim sistemine destek oluyor. Sindirim sisteminin korunmasını sağlayan avokado, kabızlık problemine de çare oluyor. İçerisinde bulunan doymamış yağlar da kötü kolesterolün düşürülmesini sağlıyor. Zengin potasyum içeriği ile de sodyum ile potasyum dengesinin korunmasını sağlıyor.

Göz sağlığını da destekleyen avokado, gözün serbest radikallerden korunması, görme yeteneğinin ve keskinliğinin artırılmasında rol oynuyor.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com'un hiçbir tavsiyesi bulunmamaktadır. Tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER