Fast food yiyecekleri tamamen kesmeden de sağlığınızı koruyabiliyorsunuz

Harvard Üniversitesi İşlenmiş Gıdalar Uzmanı Dr. W Taylor Kimberly, fast food yiyecekleri tamamen kesmeden de sağlıklı kalabileceğine yönelik açıklamalar yaptı.

Fast food yiyecekleri tamamen kesmeden de sağlığınızı koruyabiliyorsunuz

Harvard Üniversitesi İşlenmiş Gıdalar Uzmanı Dr. W. Taylor Kimberly, Business Insider’a vücut sağlığını korumak adına besinlerde ne gibi değişiklikler yapılabileceğini anlattı. Dr. Kimberly, özellikle fast food gibi hoşlandığı yiyecekler olsa da bunları tamamen hayatından çıkarmadan da sağlığın koruyabileceğini söyledi.

Dr. Kimberly ve ekibi yaptığı bir araştırma ile ultra işlenmiş gıdaların çok kullanışlı ve kolay olması nedeniyle bu tür yiyeceklerin beslenme rutininin çok büyük bir parçası olduğu sonucuna ulaştılar.

FAST FOODLAR DAHA AZ TÜKETİLEBİLİR

Kimberly ve ekibinin araştırması, işlenmiş gıda tüketimindeki %10'luk bir artışın daha yüksek bilişsel bozukluk riskiyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Bu da haftada yaklaşık iki öğüne denk geliyor. Dolayısıyla araştırma ekibi analizlerini bu miktara dayandırarak yiyeceklerin azaltması için gerçekçi bir miktar ve hatırlaması kolay bir hedef olduğuna dikkat çekti. Bu sebeple fast food tüketimi haftada 1 ya da 2'ye indirildiğinde vücut sağlığı korunabiliyor.

Kimberly, sonuçla ilgili "Beslenme düzenini değiştirmek gerçekten zor bir şey. Yediklerimizi yememizin zaman, kolaylık ve bütçe gibi pek çok nedeni var. Tüm bunlar yaptığımız beslenme seçimlerini etkiler" değerlendirmesini yaptı.

Fast food yiyecekleri tamamen kesmeden de sağlığınızı koruyabiliyorsunuz

KIZARTMA YERİNE FIRINLANMIŞ HALİNİ TERCİH EDİN

Dr. Kimberly’e göre sevilen fast foodlar için bu tür yiyeceklerin pişirilme şekli de sağlığı korumada önemli faktörlerden biri. Örneğin patates kızartmasını fırında tatlı patatesle değiştirmek, tuz ve yağı azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda daha fazla vitamin ve mineral kazandırır.

Kimberly’nin sonuçları ile insanların sağlığını koruyabilmek adına işlenmiş gıdalardan yani fast foodlardan tamamen vazgeçmek zorunda kalmadıkları ortaya çıkıyor. Kimberly'ye göre, ucuz ve kullanışlı bir yiyeceğin tercih edildiği durumlarda, bilinen malzemelere sahip daha sağlıklı işlenmiş gıda seçeneklerini tüketmek yardımcı olacaktır.

Dr. Kimberly, “Eğer yenilecek şey mutfakta da alternatif şekilde yapılabiliyorsa bu iyi bir göstergedir” dedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER