En sağlıksız yiyecek! Doktorlar sakın yemeyin diyerek uyarıyor!

Sağlıklı beslenmek çok sayıda hastalığın önüne geçebilirken çoğu insan sağlıklı beslendiğini düşünerek kendisini adeta ateşe atıyor. Doktorların tüketilmesini istemediği yiyecekler hangileridir?

En sağlıksız yiyecek! Doktorlar sakın yemeyin diyerek uyarıyor!

Sağlıklı beslenmek son yıllarda oldukça önemli bir hale geldi. Yiyecek endüstrisi gelişince türlü türlü yiyeceklere ulaşmak çok kolaylaştı. Bir tüketim toplumunda tüm bu yiyeceklere erişim sağlanabilirken bunun sağlığa zararları da ortaya çıktı. Doktorlar da hastalarına sağlıklı beslenmeye engel olacak yiyeceklere yönelik uyarılar yapıyorlar. Bu yiyecekler arasında bazılarının ise eve bile sokulmaması isteniyor.

MARGARİNDEN UZAK DURUN!

Yağ insan vücudu için bir ihtiyaçtır. İnsanlar belirli miktarlarda yağ tüketimi yapmalıdırlar. Ancak bu sağlıklı yağlar ile mümkün olabiliyor. Margarin gibi ürünler ise sağlıklı yağlar içerisinde yer almıyor. Bu yağlar bir dönem Türkiye’de çok yaygın olarak kullanılsa da yapılan araştırmalarda bu yağların çok da sağlıklı olmadığı ortaya çıktı. Doktorlar hastalarına zeytin yağı ve tereyağı gibi sağlıklı yağları tüketmelerini tavsiye ediyorlar.

İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ TEHDİT SAÇIYOR

Doktorların tüketilmesini istemedikleri yiyeceklerin ikinci sırasında işlenmiş et ürünleri geliyor. Salam ve sosis bunların en çok bilinenidir. Bu gıdalar oldukça sağlıksız üretiliyorlar. Salam ve sosis gibi yiyeceklerin raf ömürlerinin uzun olması için içlerine çeşitli katkı maddeleri ekleniyor. İşte bunları sağlıksız yapan da bu katkı maddeleri oluyor. Evlerde tamamen doğal olarak salam veya sosis yapılabilirse bunların sağlıksız durumları ortadan kalkabiliyor.

Yiyecekler ve içeceklerin insan sağlığına olumsuzlukları esasında doğal olup olmadıkları ile belirleniyor. Katkı maddeleri eklenmemiş besinler genellikle çok sağlıksız olmayabiliyorlar. Ancak her besinin kendi içinde bir sağlık değeri olduğunun bilinmesi gerekiyor. Doğal şekilde üretilmiş sağlıksız gıdalar da bulunuyor. Bunları ayırt etmek için doktor önerileri dikkate alınmalıdır.

SONRAKİ HABER