Dünyanın en sağlıklı kahvesi araştırmasının sonucu herkesi şaşırtıyor!

En sağlıklı kahvenin hangisi olduğunu belirlemek için son bir araştırma yapıldı. Bu araştırmadan çıkan sonuç ise herkesi şaşırtacak cinsten oldu.

Dünyanın en sağlıklı kahvesi araştırmasının sonucu herkesi şaşırtıyor!

Kararında içilen kahvenin sağlık için oldukça faydalı olduğu biliniyor. Ancak sağlıklı kahvelerin tüketilmesi gerekiyor. Her kahve için sağlıklıdır çıkarımı yapılamıyor. Aksine sağlığa zararlı kahveler de bulunuyor ve bunlar ülkemizde de yaygın şekilde tüketiliyor. Yapılan son araştırmada en sağlıklı kahve bilim insanlarınca tespit edildi.

KAHVENİN SAĞLIĞA FAYDALARI İNCELENDİ

ABD’de Vermont Üniversitesi’nde bilim insanları kahvenin sağlığa faydalarına dair bir araştırma yaptılar. Kahvenin doğru bir şekilde tüketilmesi durumunda kalp ve metabolik hastalıklara yakalanma ihtimali azalıyor. Hiç kahve tüketmeyenler bu hastalıklara daha fazla yakalanabiliyorlar. Burada en kilit mesele ise hangi kahvenin sağlığa daha faydalı olacağı konusu oluyor.

TÜRK KAHVESİ EN SAĞLIKLISI DEĞİL

Türk kahvesinin sağlığa en faydalı kahve olduğu biliniyordu ama yapılan araştırma bunun doğru olmadığını ortaya koydu. Türk kahvesi içmek sağlığa faydalı ama ondan daha fazla fayda sağlayan bir kahve türü bulunuyor. Filtre kahve tüketildiğinde kahvenin faydaları çok daha net bir şekilde ortaya çıkabiliyor. Bundan dolayı filtre kahvenin dünyanın en sağlıklı kahvesi olduğu bilimsel olarak ortaya çıkarılmış oldu.

FİLTRE KAHVENİN FAYDALARI

Filtre kahvenin faydalarını elde edebilmek için kesinlikle sade tüketilmesi gerekiyor. Şeker, krema veya benzeri bir katkı ile hazırlanan filtre kahveler sağlıklıdır denilemez. Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan filtre kahve sağlığa büyük faydalar sağlıyor. Vücuda zindelik de katan filtre kahve oldukça faydalı sonuçlar verebiliyor. Ayrıca bu kahve tüketimi düzenli olarak yapılırsa kansere karşı da koruyucu olduğum biliniyor. Hücre hasarlarını engelleyerek hücre yenilenmesi kahve ile mümkün olabiliyor.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Öte yandan filtre kahve sade olarak içilirse kilo vermeye de yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandıran filtre kahve daha fazla yağ yakımını teşvik ediyor. Ancak filtre kahve tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor. Günde 3 fincanın üzerinde filtre kahve tüketmek sağlığa zarar verebilir.

SONRAKİ HABER