DSÖ'den yeni salgın uyarısı geldi! X hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Bugün Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde dünyanın şu anda X salgınına karşı büyük bir tehdit altında olduğu belirtildi. Bu kapsamda da kişilerin alması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı.

DSÖ'den yeni salgın uyarısı geldi! X hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Son dönemde Türkiye'de de tıpkı dünyada olduğu gibi hastalanan kişi sayısı artmaya başladı. Hastanenin acillerine yapılan başvurular sonucunda pek çok kişi benzer şikayetlerden kendisini kötü hissettiğini ifade edildi. Konu ile ilgili uzmanlar tarafından da dikkatli olunması gerektiği, maske kullanımına özen gösterilmesi gerektiği gibi konularda uyarılar yapmaya başladı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından ise Dünya Sağlık Örgütü herkesi ilgilendiren salgın açıklamasında bulundu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ SALGIN UYARISINDA BULUNDU!

Konu ile ilgili merak edilenlere yanı veren Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül olduğu iddia edilen X hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bazı şeylere karşı hazırlıksız yakalanmamalıyız, bazı bilinmeyen şeylere de hazırlanabiliriz" diyen Ghebreyesus, dünya geneli için bir çağrıda bulunarak "Pandemi anlaşması, karşılaştığımız tüm zorlukları ve tüm çözümleri bir araya getirebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hastalığa ilişkin X hastalığına karşı hazırlıksız olunması durumunda, bu ölçekte bir hastalığın, DSÖ'ye göre 7 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan COVID-19'da yaşanılanlardan daha fazla hasara neden olmasının muhtemel olduğu konusunda tedirgin edici açıklamalara yer verdi.

X HASTALIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

DSÖ tarafından gelen bu açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de hastalığın belirtilerinin neler olduğu hakkındaydı. Bu çerçevede uzmanlar tarafından da bilgilendirme yapıldı.

Konu hakkında bilgileri kısıtlı olması ile birlikte X hastalığının 2018 yılında ortaya Dünya Sağlık Örgütü tarafından öncelikli hastalıklar listesine eklenen, gelecekte pandemi meydana getirme potansiyeli olan bilinmeyen bir patojene atfedilen bir isim olduğu ifade edildi.

Tamamlanan çalışmalar sonucunda hastalık hakkında gerekli olan bilgilendirmelerin Dünya Sağlık Örgütü tarafınan yapılacağı açıklandı.

SONRAKİ HABER