DSÖ'den Avrupa'ya Alkol uyarısı: Acilen önlem alın

Aşırı alkol tüketimi ve buna bağlı olarak gelişen rahatsızlıklar her sene binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Ciddi bir sağlık sıkıntısı olan alkol ile ilgili dünyanın en kapsamlı sağlık kuruluşundan bir açıklama geldi.

DSÖ'den Avrupa'ya Alkol uyarısı: Acilen önlem alın

Kültür ve yaşayış tarzı nedeniyle Avrupa ülkelerinin alkolü normal bir sıvı rahatlığı ile tükettiği biliniyor. Bu kıtada insanların ciddi sağlık problemleri yaşamasına rağmen durumun giderek kötüleşmesi Dünya Sağlık Örgütünün de dikkatinden kaçmadı.

AVRUPA'DA DURUM GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR

Aşırı alkol tüketimi konusunda bir inceleme yayınlayan DSÖ Avrupa'nın bu konuda acilen tedbir alması gerektiğini ifade etti. Yayınlanan raporda Avrupa'da en büyük ölüm nedenlerinden birisi olarak alkolün olduğu belirtildi.

Her sene yüzbinlerin hayatını kaybettiği Avrupa'da yılda ortalama 9,2 litre alkol gibi ciddi bir oran bulunuyor. İnsanların iradelerini elden alması ile toplumsal şiddet ve kaza gibi olaylara da sebebiyet veren alkole dair Avrupa'da atılacak adımlar yakından takip ediliyor.

TÜRKİYE ALKOL TÜKETİMİNİ AZALTTI

Avrupa'nın eleştirildiği raporda bazı ülkelerin alkol tüketimini azaltmasından bahsedildi. Rusya ve Türkiye gibi ülkelerin attığı bazı önemli adımların oranları aşağı çekmelerinde önemli payı olduğuna vurgu yapıldı.

Avrupa ülkelerinin kendileri için tehlike çanları çaldığını gözler önüne seren çağrı konusunda neler yapacağı merak ediliyor. Gelişmeler DSÖ tarafından raporlanmak üzere izleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER