DSÖ uyarmıştı! Sağlık Bakanı Koca'dan X hastalığı hakkında açıklama geldi

Daha önce Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda dünya gelinde X hastalığına karşı dikkatli olunması gerektiğinden bahsetmişti. Bunun üzerine sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklamalara yer verildi.

DSÖ uyarmıştı! Sağlık Bakanı Koca'dan X hastalığı hakkında açıklama geldi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçtiğimiz günlerde dünya genelinde kişilerin X hastalığına karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edilmişti. Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül ve tehlikeli olduğu açıklanana bu hastalığa karşı gerekli olan tüm önlemlerin alınması gerektiği hakkında bilgilendirme yapılmıştı.

Bugün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bu hastalık hakkında merak edilenlere yanıt verildi. Türkiye'de de son dönemde hasta vaka sayılarının artması, hastanelerin doluluk oranlarının artmasının ardından vatandaşlar tarafından da endişe günden güne büyümeye başladı. Tüm bunların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklamalara yer verildi.

BAKAN KOCA'DAN X HASTALIĞI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Farzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DSÖ uyarmıştı! Sağlık Bakanı Koca'dan X hastalığı hakkında açıklama geldi

Şimdi ise hastalık hakkında ilerleyen dönemlerde ne gibi açıklamaların geleceğine yönelik merak edilenler de artmaya başladı.

SONRAKİ HABER