Diş fırçalamak o hastalığa kalkan oluyor! Bilim insanları resmen uyardı!

Diş fırçalamak sağlık bir dişlere sahip olmak dışında bazı hastalıklardan da koruyor. Peki ama diş fırçalamak hangi hastalıkların önüne geçiyor? Uzman doktorlar açıkladı.

Diş fırçalamak o hastalığa kalkan oluyor! Bilim insanları resmen uyardı!

Dişlerimizin daha sağlıklı olması ve dişlerimizin estetik görünmesi için dişlerimizi fırçalamayı ihmal etmiyoruz. Bunun ile birlikte fırçalama işlemini eksiksiz yerine getirerek daha parlak gülüşlere sahip olabilirsiniz. Peki ama diş fırçalamak hangi hastalıklara kalkan oluyor?

Diş fırçalamak ise sadece dişlere faydalı değil aynı zamanda da kalp rahatsızlığına iyi geldiği de söyleniyor. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan uzman isimler, diş fırçalamanın kalp hastalıklarından ölme riskini azalttığı ifade ediyor.

saglik77.jpg

Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda dişini hiç fırçalamayanların kalp hastalıklarından ölme riskinin daha yüksek olduğu söyleniyor.

JAPONYA'DA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YAPILDI!

Japonya'da bu konu hakkında bilim insanları tarafından araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda da 1.675 kişi incelendi ve katılımcıların sağlık kayıtları dört bağımsız araştırmacı tarafından araştırıldı. Böylece diş fırçalamak ile kalp sağlığı arasındaki bağ bu incelemeler sonucu ortaya atıldı. Dişlerini düzenli fırçalayan kişilerde kalp rahatsızlığı ya az görüldü ya da hiç görülmedi.

SONRAKİ HABER