Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir?

Covid-19'un etkileri devam ederken yeni varyantlar endişelere neden oluyor. Artan hastalıklar nedeniyle Covid-19'un yeni varyantı olan JN1'in hızla yayıldığı konusunda vatandaşlar arasında bir kanı oluşmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından konuyla ilgili açıklama yapılsa da vatandaşlar yeni varyantla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir? İşte, detaylar...

Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir?

Covid-19'un yeni varyantı JN1 endişelere neden oluyor. Kış aylarının gelmesiyle artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları, Covid-19'un yeni varyantının yayıldığı endişelerini sürdürürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Prof. Dr. Ateş Kara'nın video mesajını takipçilerine sunarak, kış aylarında üst solunum yolu şikâyetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdiğini ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattığını açıkladı. Artışın üst solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklı olduğunu ifade eden Koca, Covid-19'un yeni varyantı olan JN1'in hastalıkların sebebi olduğu endişelerini de azaltmış oldu.

Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir?

Yine de yeni varyant konusunda endişelenmeye devam eden vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapmaya devam ediyor. Haber Ankara okurları için JN1 varyantı nedir, belirtileri nelerdir sizler için derledik.

JN1 VARYANTI NEDİR?

JN1 varyantı, Covid-19'un yeni varyantlarından biridir ve omicron’un BA.2.86 varyantının spike proteininden türer. Varyant, ABD, İzlanda, Portekiz, İspanya, Hindistan ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede hızla yayılmaya başlarken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da "dikkat edilmesi gereken varyant" olarak sınıflandırıldı.

Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir? - Resim : 2

Aşıların yeni varyanta karşı koruyuculuğuyla ilgili henüz yeni bir çalışma bulunmazken, micron, eris ve pirola varyantında olduğu gibi aşıların varyantlara göre güncellenmesiyle birlikte koruyuculuk ve antikor sağlayabileceği uzmanlar tarafından açıklanıyor.

JN1 VARYANTININ BELİRTİLERİ NELER?

Çalışmalar, JN1 varyantının Covid-19'un diğer varyantlarından belirtiler olarak belirgin bir farkı olmadığını kaydederken, tipik koronavirüs semptomlarını taşıdığını ifade ediyor.

Covid-19'un yeni varyantı olan JN1 nedir, belirtileri nelerdir? - Resim : 3

JN1 varyantının belirtileri arasında boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı veya burun akıntısı, öksürük, halsizlik, baş ağrısı, vücut ve kas ağrısı, ateş ve daha az yaygın olarak titreme, nefes darlığı, tat ve koku kaybı, kusma ve ishal bulunuyor.

Uzmanlar, bu belirtileri gösteren kişilerin hemen en yakın sağlık kuruluşunda muayene olarak profesyonel sağlık yardımı almaları konusunda uyarılarına devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER