Çocuklarda bağırsak enfeksiyonları yaz döneminde artıyor

Prof. Dr. Tanıl Kendirli, çocuklarda bağırsak enfeksiyonunun yaz döneminde arttığını söyledi. Konu hakkında açıklama yapan Kendirli, aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonları yaz döneminde artıyor

Yaz döneminin gelmesiyle bazı hastalıklarda artış yaşanıyor. Prof. Dr. Tanıl Kendirli, çocuklarda bağırsak enfeksiyonunun yaz döneminde arttığını belirtti.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Tanıl Kendirli, çocuklarda bağırsak enfeksiyonlarının yaz döneminde arttığını söyleyerek bazı uyarılarda bulundu. Kendirli, uyarısında ellerin düzenli yıkanması ile meyve ve sebzelerin de iyi yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kendirli, sıcak havalarda dışarıda daha fazla vakit geçirilmesi, ellerin ve besinlerin daha az yıkanmasının gastroenteritin en önemli nedeni olduğunu vurguladı.

Kendirli, çocuklarda en az iki öğünü geçen ishal tablosunun önemli olduğunu anlatarak, buna kusma, ateş, aileyle iletişimin azalması gibi belirtilerin eşlik edebileceğini ve böyle durumlarda mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini söyledi.

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonları yaz döneminde artıyor

DIŞARIDA GÜVENİLMEYEN YERLERDE YEMEK YEMEYİN

Tanıl Kendirli, ishal ve kusma yaşayan çocuklarda sıvı alımına ekstra özen gösterilmesi ve sıvı kaybı belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Kendirli, çocukların yaşı ve kilosuna uygun sıvı almayla ilgili problemi varsa, halsizlik, bitkinlik söz konusuysa hızlıca hastaneye başvurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kendirli, "Meyve ve sebzelerin iyi yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiği için yemek yenilen yerin temizliğinden emin olmak gerekiyor. Güvendiğiniz bir yerde yemek yemelisiniz ki bu durum enfeksiyon bulaşıcılığını azaltıcı olur" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER