Cilt soyulması nasıl geçer, ne iyi gelir?

Yazın güneş yanığı sonrasında cilt soyulması yaşanıyor. Cilt soyulmasının nasıl geçtiği ise merak ediliyor.

Cilt soyulması nasıl geçer, ne iyi gelir?

Yaz mevsiminde güneşe fazla maruz kalındığı zaman ciltte soyulmalar meydana geliyor. Cilt soyulmalarına ise neyin iyi geldiği araştırılıyor.

Güneş nedeniyle vücutta aşırı yanma sonucu cilt soyulmaları yaşanıyor. Güneşlenerek elde edilen doğal bir bronz ten, estetik açıdan muhteşem gözükse de aslında büyük tehlike barındırıyor. Uzmanlar, güneşte fazla kalınmaması konusunda uyarıyor. Güneşe çıkmadan önce yeteri kadar güneş kremi sürdünüz ancak yine de cildinizde soyulmalar meydana geliyorsa birkaç adımda bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Cilt soyulması nasıl geçer, ne iyi gelir?

ZEYTİNYAĞI VE SALATALIK MUCİZESİ

Genelde 1 hafta içinde soyulmalar ortadan kalkar ancak o süreçte uykuda bile zorluk çekilir. Kişinin cildindeki soyulmalar nedeniyle 1-3 hafta peeling işlemlerinden uzak durmanız gerekir. Cildinizde eğer kabuklanma meydana geldiyse elinizle müdahale etmeyin ve düzenli olarak nemlendirici uygulayın.

Doğal bir nemlendirici olan zeytinyağı, uzmanların tavsiyeleri arasında yer alıyor. Öte yandan Hindistan cevizi yağı ve salatalık da cilde nem vererek deri soyulmasına iyi geliyor. Vücudunuzdaki kuruluk gittiğinde soyulmalardaki azalmayı da fark edeceksiniz.

Cilt soyulmalarını yaşamamak için güneş ile temasınıza dikkat etmeni ve gerekli önlemleri almanız gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER