Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapılır?

Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapılır?

Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenler nelere dikkat etmeleri gerektiğini araştırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Güneş ışınlarının cilt üzerindeki yıpratıcı etkileri ile ilgili konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, “Sağlıklı beslenerek cildinizi koruyup direncini arttırabilirsiniz. Cilt sağlığı için gerçek kahraman ise su tüketimidir. Yeterli su tüketimi cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar, hücreleri yeniler” dedi. Erden, vücut için D vitamini üretimi gibi önemli faydalar sağlasa da, güneş ışınlarının ciltte lekelere yol açmak, cilt yaşlanmasını hızlandırmak ve cilt kanseri riskini artırmak gibi zararlı etkileri olduğunu söyledi.

Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapılır?

Güneşin cilde olan zararlı etkilerinin UV-A ve UV-B ışınlarından kaynaklandığını anlatan Diyetisyen Erden “Bu ışınlar, cildin alt tabakalarına kadar nüfuz ederek DNA hasarına neden olabilir. Bu durum, cilt kanseri riskini artırmanın yanı sıra, cildin elastikiyetini kaybetmesine ve kırışıklıklara neden olabilir. Güneş yanıkları da sık karşılaşılan bir sorundur ve cilt hücrelerine zarar verir” diye konuştu. Özellikle yazın daha fazla maruz kalınan güneşin zararlı ışınlarına karşı cilt sağlığını korumak için beslenme sistemine dikkat etmek gerektiğini belirtti. Erden, karpuz ve pembe greyfurtun da likopen kaynağı olduğunu ve bu besinleri tüketmenin cildi içten dışa koruduğunu dile getirdi.

BU SEBZELER CİLDİ DAHA PARLAK GÖSTERİYOR

Omega-3'ün iltihaplanmayı azalttığını ve tüketilmesi gerektiğini anlatan Erden, Omega-3 açısından zengin besin kaynaklarını ise, “Balık, özellikle somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balıklar, ceviz, keten tohumu ve chia tohumu” olarak sıraladı. Yeşil yapraklı sebzelerin antioksidan ve vitaminler açısından zengin olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, “Ispanak, pazı ve brokoli gibi sebzeler, cilt sağlığını korur ve cildin güneş ışınlarına karşı direncini artırır. Bu sebzeler, cildin nem dengesini koruyarak daha parlak ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunur” değerlendirmesinde bulundu.

Yeterli su tüketiminin son derece önemli olduğunu söyleyen Erden, cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesinin su içmek ile ciddi bir bağlantısı olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER