Çayınız zehir olmasın! Böyle içenlerin hayatları kabusa dönüyor!

Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin başında gelen çay yanlış tüketildiğinde büyük sağlık sorunlarına yol açıyor. Çay ile alakalı olarak yapılan en büyük yanlışlık nedir?

Çayınız zehir olmasın! Böyle içenlerin hayatları kabusa dönüyor!

İçecek olan çayın Türkiye’de çok önemli bir yeri bulunuyor. Çayın Türkiye’ye gelişi yaklaşık 100 yılı bulurken her gün bardak bardak tüketiliyor. Çay en çok sevilen içecek olurken bu içeceğin sağlığa etkileri hakkında çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalardan çok önemli sonuçlar elde ediliyor.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ!

Çay sağlığa çok faydalı bir içecektir. Doğru şekilde tüketilmesi halinde antioksidan zengini olan çay çok önemli etkiler yapabiliyor. Antioksidan zengini olduğu için vücutta kansere karşı bir direnç kazandırabiliyor. Bunun yanında çayın içerisinde bulunan kafein insanı zinde tutabiliyor. Ayrıca çay metabolizmayı hızlı bir şekilde çalıştırarak sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanında çayın olumsuz tarafları da bulunuyor.

ÇAY DEMİR DÜŞMANI!

Çay özellikle kansızlık hastalığı olanlar için çok büyük bir risk ifade ediyor. Et ve yeşillik tüketerek insanlar demir depolayabiliyorlar. Her besinde farklı ölçülerde demir bulunuyor. Bunun vücut tarafından alınıp kullanılması insan sağlığı açısından hayati öneme sahip. Ancak bu yiyecekler çay ile beraber tüketilirse demir sıfırlanıyor. Demir açısından en zengin besin bile tüketilse çay içilirse bu demir sıfırlanıp vücuda herhangi bir fayda vermiyor.

ÇAY NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Çayın vücuda alınan demiri sıfırlamaması için nasıl içilmesi gerektiğini uzmanlar açıklıyor. Buna göre kahvaltıda çay içmek kesinlikle uygun görülmüyor. Yemeklerde de çay içilmesi önerilmiyor. Bunun yanında hemen yemek sonrası içilen çay da zarar verebiliyor. En ideali ile yemeklerden en az 2 saat sonra çay içmek oluyor. Bu süreye dikkat edenler çayın herhangi bir olumsuzluğundan etkilenmiyorlar.

SONRAKİ HABER