Çay mı yoksa kahve mi? Hangisi daha sağlıklı?

Çay ile kahve en çok tüketilen içeceklerin başında gelirken hangisinin daha sağlıklı olduğuna dair yapılan araştırmanın sonucu açıklandı.

Çay mı yoksa kahve mi? Hangisi daha sağlıklı?

Çay ile kahve günlük hayatta sıklıkla tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Türkiye’de çok büyük bir çay tiryakiliği bulunsa da kahve de son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Çokça tercih edilen bu içeceklerin sağlığa faydaları ile alakalı araştırmalar da hızlandı. Yapılan son araştırmanın sonuçlarından ise çarpıcı bilgiler yer alıyor. Çay mı yoksa kahve mi tercih edilmeli?

ÇAYIN FAYDALARI NELER?

Çay antioksidan açısından çok zengin bir içecektir. Bu açıdan düzenli bir şekilde çay tüketen kişilerin vücutlarında hücreler yenilenebiliyor ve kanser türlerine karşı bir direnç geliştirilebiliyor. Ayrıca çay içerisinde kafein bulunmaktadır ve bu da insanları daha zinde yapabiliyor. Bunun yanında çayın metabolizmayı hızlandırmak gibi bir özelliği daha vardır. Bu da kilo sorunu olanların daha hızlı bir şekilde kilo vermelerine yardımcı olur.

KAHVENİN FAYDALARI NELERDİR?

Kahvenin faydaları da çayın faydalarına benzerdir. Bu içecekte antioksidan oranı daha fazladır. Bunun yanında kafein oranı da çaya göre daha yüksektir. Zinde bir vücut için kahve faydalı bir içecektir. Bunun yanında metabolizmayı hızlandırmayı teşvik eder. Kahve tüketenler tüm bu etkileri hesaba katmalıdırlar.

KAHVE SEÇİMİ ÖNEMLİ!

Kahve tüketirken bu kahvenin hangi tür olduğu sağlığa faydası açısından büyük bir önemi var. Hazır kahve olarak bilinen granül kahveler yüksek ısıdan geçerek üretildikleri için bu kahvelerin sağlığa faydaları çok sınırlıdır. En sağlıklı kahve aşırı kavrulmamış kahve çekirdeklerinden üretilmiş kahve türleridir.

Çay da kahve de sağlığa yararlı içeceklerdir. Etkileri açısından aralarında pek bir fark yoktur. Bu içecekler yüksek kafein oranlarından dolayı dikkatli bir şekilde tüketilmelidirler. Özellikle akşamları çay kahve içmek uykusuzluk sorunlarına neden olabilir.

SONRAKİ HABER