Çankırı İl Sağlık Müdürü çocuklara sağlık uyarıları yaptı

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya okulların açılmasına kısa bir süre kala okula gidecek olan çocukların nasıl beslenmesi gerektiğini açıklayarak bazı uyarılarda bulundu.

Çankırı İl Sağlık Müdürü çocuklara sağlık uyarıları yaptı

Okullar Pazartesi günü yeniden açılacak ve öğrenciler eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Çocukların okula yeniden başlayacak olması üzerine Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya çok önemli bazı sağlık uyarıları yaptı. Çocukların özellikle beslenmeleri konusunda uygulanması gereken ayrıntılar Hüseyin Sarıkaya tarafından açıklandı.

Çocukların bağışıklıklarının güçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Hüseyin Sarıkaya özellikle kahvaltıda tüketilmesi gereken yiyecekleri açıkladı. Sadece sağlıklı beslenmenin yeterli gelmeyeceğini de belirten Hüseyin Sarıkaya düzenli uyku ve hilyen ile bu sürecin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, çocukların sağlıklı beslenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle okul ortamlarında yayılabilecek hastalıklara karşı uyarıda bulunan Dr. Sarıkaya, çocukların işlenmiş paketli gıdalardan uzak durması gerektiğini belirtti. Sağlıklı beslenme için süt ürünleri, meyve ve sebze tüketiminin önemine dikkat çeken Sarıkaya, düzenli uyku ve el hijyeninin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Sebze ve meyve bağışıklık sistemini güçlendirir"

Dr. Hüseyin Sarıkaya, bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmenin hayati olduğunu belirterek, kahvaltıda hayvansal kaynaklı gıdaların mutlaka yer alması gerektiğini söyledi. Sarıkaya, "Süt ürünleri, peynir, sebzeler, yeşillikler ve kaliteli protein kaynakları çocukların kahvaltılarında yer almalıdır. Rafine şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Ayrıca yumurta, çocukların her gün mutlaka tüketmesi gereken en kaliteli protein kaynaklarından biridir" dedi.

"El yıkama alışkanlığı toplum sağlığının korunmasında büyük rol oynar"

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemine de değinen Dr. Sarıkaya, “Günde en az 8 saat uyku, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için önemlidir. Çocukların okul döneminde yeterli uyku almalarına ve hijyen kurallarına dikkat etmelerine özen gösterilmelidir. El yıkama alışkanlığı, hem çocukların hem de toplum sağlığının korunmasında büyük rol oynar” diye konuştu.

Okula gidecek olan çocuklar için ailelerinin büyük bir özen göstermesi gerekiyor. Sağlıklı çocukların okullarında daha başarılı olacakları biliniyor. Bundan dolayı yapılan uzman uyarılarının veliler tarafından dikkatli bir şekilde uygulanması isteniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER