Canan Karatay'dan son uyarı! Sakın evinize sokmayın, çocuklarınıza içirmeyin!

Sağlıklı yaşam ile alakalı aykırı çıkışları ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay yine çok konuşulacak bir uyarıda bulunarak ailelerin tedbirli olması gerektiğini söyledi.

Canan Karatay'dan son uyarı! Sakın evinize sokmayın, çocuklarınıza içirmeyin!

Sağlıklı yaşamın sağlıklı beslenmekten geçtiğine dair yıllardır uyarılar yapan Prof. Dr. Canan Karatay insanlara doğru beslenme modelleri hakkında bilgi vermeyi sürdürüyor. Uzun yıllardır zararlı denilerek çok sayıda yiyecekten uzak tutulan Türk insanının aslında çok faydalı olan bu yiyecekleri yeniden tüketmeye başlamalarını sağlayan Prof. Dr. Canan Karatay’ın sağlıklı beslenme önerileri büyük ilgi görüyor.

ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUN!

Prof. Dr. Canan Karatay son olarak bazı içecekler konusunda uyarılar yaptı. Özellikle çocukların aileleri tarafından bu içeceklere karşı korunmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Şeker, gaz ve asit bazı içeceklerden hem kendimiz uzak duracağız hem de özellikle çocuklarımızı uzak tutacağız. Bunların bir faydası yok. Ancak çocuklar bunları tüketirse dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunları ile karşılaşırlar. Kimse çocuklarında bu sorunların yaşanmasını istemez. O zaman bu içecekleri evimize sokmayacağız. Bizim çok sağlıklı ve güzel içeceklerimiz var. Onları tüketmeliyiz.” dedi.

İÇENLER PİŞMAN OLUR

Enerji içecekleri hakkında da konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, “Son yıllarda bu enerji içecekleri de moda oldu. Biraz yorgunluk hisseden kişi sanki bir işe yarayacakmış gibi enerji içeceğine sarılıyor. Siz bu enerji içeceği ile vücudunuzu iflas ettiriyorsunuz. Bu içeceklerin içerisinde yüksek mısır şurubu şekeri var. Bu da bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Bunun anlamı da vücudunuz savunmasız hale gelir. Enfeksiyonlara karşı vücut kendisini savunamaz. Ayrıca beyin fonksiyonları da bundan etkileniyor.” ifadelerini kullandı.

Enerji isteyenlerin bu içeceklere yönelmemelerini tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Anadolu’da yemek kültürü çok zengin ve kadim bir geçmişe dayanıyor. Bu kültür öyle 5-10 yılda oluşmadı. İnsanların tecrübelerinin bir araya getirilmesi ile ortaya çıktı. Enerji mi lazım çaresi bizim kültürümüzde var. Enerji içeceği içene kadar pekmez ye bakalım ne oluyor? Hem enerji alırsınız hem de sağlık bulursunuz.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER