Canan Karatay’dan sigarayı bıraktıracak formül!

Uzmanlar, sigaranın pek çok hastalığa sebep olabileceğini her fırsatta dile getiriyor. Sigarayı bırakmak isteyenler için Canan Karatay'dan önemli bir formül açıklaması geldi.

Canan Karatay’dan sigarayı bıraktıracak formül!

Sigara kalbimizden ciğerlerimize tenimizden tırnaklarımıza kadar her noktamızı hastalandırabilir. Solunum yolu hastalıklarına da sebep olduğu bilinen sigarayı bırakmak isteyenler için Prof. Dr. Canan Karatay önemli açıklamalarda bulundu.

CANAN KARATAY AÇIKLADI

Sigara zamanla ağız ve diş yapısını da olumsuz olarak bozuyor. Yaptığı açıklamalarıyla gündem olmaya devam eden Prof. Dr. Canan Karatay, sigara tiryakilerini ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Peki, sigara nasıl bırakılır?

NİKOTİN KRİZİNİ ENGELLİYOR

Karatay, yaptığı açıklamasında kaya tuzunu önererek, nikotin krizini engellediğini ifade etti. Kaya tuzunu kan basıncının dengeleyebileceğini ifade eden uzman isim kaya tuzunun diğer yararlarını da sıraladı.

Dişlerin beyazlatılmasına da yardımcı olan kaya tuzu, ağızdaki bakterilerle savaşarak diş etindeki iltihapların da önüne geçiyor. Cildin temizlenmesine yardımcı olan kaya tuzu vücudun da temizlenmesini sağlıyor. Uzun vadede cildin yenilenmesine yardımcı olan kaya tuzu kullanımını mutlaka alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor.

Kemik sağlığına da destek verdiği bilinen kaya tuzu, içerisindeki mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya da yardımcı olur. Özellikle Osteoporoz gibi hastalıklara karşı da vücudumuzu korur.

Kullanılan tuz için önemli açıklamalarda bulunan Karatay, kaya tuzuna da dikkat çekti. Sofralarda rafine tuz yerine mutlaka kaya tuzu kullanılmasını öneren uzman isim, kaya tuzunun yüzde 80’inin mineral içerdiğinin de altını çizdi.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Sigara ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Sigarayı bırakmak için resmi kurumlara başvurabilirsiniz.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER