C vitamini deposu! Marmelat, çay, hoşaf hepsi oluyor şifa dağıtıyor

Bu sene grip salgını erken başlarken hastalıklardan korunmak isteyen kişilere C vitamini deposu açıklandı. Kuşburnu çayı, marmelat ve hoşafı faydaları açıklandı!

C vitamini deposu! Marmelat, çay, hoşaf hepsi oluyor şifa dağıtıyor

Ekim ayının gelmesiyle beraber ormanlık alan ve vadilerde kendileğinden doğal olarak yetişen kuşburnunun toplanmasına başlandı. Kış mevsiminin en çok tüketilen ürünlerinin başında yer alan kuşburnu halk arasında en çok çay olarak bilinse de aslında marmelatı ve hoşafı da yapılabiliyor. Uzmanlar tarafından kuşburnu tam bir C vitamini deposu ve şifa kaynağı olduğunu belirtiyorlar.

KUŞBURNU TOPLAMA SEZONU BAŞLADI! KUŞBURNUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sarıkamış’ta, 2 bin 500 rakımdaki ormanlık alan ve vadilerde doğal olarak yetişen kuşburnu toplanmaya başladı. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, her yıl olduğu gibi bu yılda kuşburnu toplama sezonu başladı. Doğanın sunduğu bu doğal ürün, hem sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Kuşburnu, özellikle yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirirken, çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Sarıkamış’ın doğasında yetişen kuşburnunu, bölge halkı marmelat ve kaynatarak çay olarak kullanıyor. Kuşburnu toplanmanın çok zor bir iş olduğunu ifade eden Furkan Turut, “Kuşburnu sezonu başladı. Kuşburnu topluyoruz. Bu sene baya bereketli, kuşburnunu topladıktan sonra evde güzelce marmelat yapıyoruz. Kurutuyorlar çay için, ayrı yeten hoşaf olarak ta kullanıyoruz. Gerçekten baya zor meşakkatli bir iş, ellerim param parça oldu” dedi.

Sabah erken saatlerde kuşburnu toplamak için ormanlık alanlara giden kişiler gün boyunca zorlu koşullara rağmen yetişen kuşburnularını dallardan topluyorlar. Gün sonunda toplanan kuşburnular çay, hoşaf ve marmelat yapmanın yanı sıra başka doğal ürünlere de dönüştürülüyor. Vatandaşlar hem kendileri için hem de satarak aile ekonomisine katkı sağlamak için kuşburnu topluyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER