Burun karıştırmak bunamaya sebep olabilir

Alzheimer günümüzde pek çok kişinin karşılaşmaya başladığı sağlık sorunları arasında geliyor. Konu ile ilgili American Journal of the Medical Sciences’te yeni bir araştırma yayımlandı. Burun karıştırmak bunamaya sebep olabilir. İşte detaylar

Burun karıştırmak bunamaya sebep olabilir

Bilim dünyasında sağlık ile ilgili birbirinden farklı araştırmalar ve çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Burun karıştırmanın sağlık üzerinde ciddi etkilerinin olduğu ortaya çıktı. Öte yandan bilim insanları Alzheimer hastalığı ile ilgili bir ilişkisi olabileceğini ortaya koydu.

Dergide yayımlanan yazıya göre burun karıştırma Alzheimer hastalığına yakalanma noktasında önemli bir risk faktörünü ortaya çıkarabilir.

BEYİN AÇISINDAN DA RİSKLİ

Öte yandan yapılan açıklamanın devamında parmaktaki mikropların beyne kadar gidebileceği ortaya konuldu. Ancak bu ihtimale ilişkin araştırmaların sınırlı olduğunu belirtmekte yarar var.

“ÖLÜM SONRASI ANALİZLE SIRASINDA İZOLE EDİLMİŞTİR”

Parmaktaki mikroplar burun kanalından beyne giderek buradaki hücrelere zarar verip Alzheimer hastalığına neden olabilir. Raporun devamında burun karıştırmanın burun zarına zarar vererek zararlı mikroorganizmaların kan dolaşımına gitmesi ve daha fazla iltihaba neden olabileceği ortaya konuldu. Çalışmada konuya ilişkin, “Burun epiteli yoluyla beyni istila eden çeşitli patojenler Alzheimer hastalığıyla ilişkilendirilmiş ve ölüm sonrası analizler sırasında izole edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Belirtilen araştırmada çalışan uzmanlar koronavirüs ve zatürreye sebep olan bakterilerin burun ve beyin arasındaki koku alma zinciri üzerinde olabileceğini da ortaya koyuyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER