Bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı, her sabah bir kaşık yemek yeterli!

Kış mevsiminin yaklaşması ile beraber grip ve nezle gibi hastalıklara karşı alınabilecek önlemler çokça araştırılmaya başlandı. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış hastalıklarından korunmanın yollarını açıkladı.

Bu kış grip olmayacaksınız! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı, her sabah bir kaşık yemek yeterli!

Kış mevsimi genellikle hastalık mevsimi olarak bilinmektedir. Özellikle solunum yolu hastalıkları bu mevsimde artmaktadır. Bu hastalıkların bulaşıcı olması ise kişinin kendisini koruması ile hastalıktan kurtulmasını da sağlayamıyor. Bundan dolayı kış aylarından önce insanlar ne şekilde tedbir almaları gerektiğini merak ediyorlar.

BAĞIŞIKLIK ARTMALI, VÜCUT DİRENCİ GÜÇLENMELİ

Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önlem alınacak ise bu öncelikle bağışıklığın güçlendirilmesi ile sağlanmalıdır. Bağışıklık gücü yüksek olmayan bireyler mikropların hedefi olacak ve kolay bir şekilde hasta olacaklardır. Vücut direnci de artırılmalıdır. Bu şekilde hasta olunsa bile hastalık bu kişileri çok sınırlı şekilde etkileyecektir.

SARAÇOĞLU ANDIZ PEKMEZİNİ ÖNERİYOR

Sağlıklı beslenme konusunda ekol isimlerden birisi olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun söyledikleri çok geniş kitlelerce önemseniyor. Sağlıklı beslenerek hastalıklardan korunmanın mümkün olabileceğini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bunun da doğal yollarla olabileceğinin altını çizdi.

Pekmezlerin Anadolu’da kadim bir gelenek olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, “Anadolu’da kadim bir gelenek var. Pekmez bizim insanımızın beslenmesinde çok önemli bir yer tutmuş. Genç nesil pek bilmeyebilir ama Anadolu’da insanlar yörede hangi meyve yetişiyorsa ondan pekmez yapmış ve kışın bunları tüketmişler. Bu pekmez dediğimiz yiyecek mucize bir şey. İnsana enerji veriyor, daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Antioksidan özelliği var, hücreleri yeniliyor ve kansere karşı direnç kazanılmasını sağlıyor.” dedi.

Grip ve soğuk algınlığının şifasının da pekmezde saklı olduğunu açıklayan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, “Kış mevsimi yaklaştı ve grip ve buna benzer hastalıklar çoğalacak. Peki bizim ne yapmamız gerekiyor? Pekmez yiyeceğiz. Çocuklarımıza kahvaltıda pekmez yedireceğiz. Her pekmez faydalıdır ama grip ve soğuk algınlığı için en etkilisi andız pekmezidir. Her sabah çocuklarınıza bir şeker kaşığı yedirin be sonucu görün. Çocuğunuz hasta olmaz, olsa bile kolayca atlatır.” ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER