Bu besinler yazın tehlike saçıyor aman uzak durun

Yaz aylarında yaşanan sıcaklık artışları vatandaşların beslenme rutinlerini de etkileyebiliyor. Uzman diyetisyenler ise bu durumun önüne geçmek üzere pek çok uyarı yaparken yazın uzak durulması gereken besinleri sıraladı.

Bu besinler yazın tehlike saçıyor aman uzak durun

Havaların ısındığı yaz aylarında beslenme rutini bozulanlar için pek çok açıklama yapılıyor. Beslenme rutininden kopmak istemeyenler için uzmanlarda önemli uyarılar geldi. Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı yükselirken metabolizmada bu duruma adapte olmaya çalışıyor.

Bunun yanı sıra sıcak havalarda terlemeyle birlikte vücutta su ve mineral kaybı meydana geliyor. Tüm bu değişikler, sağlıksız ve yanlış beslenme ile birleştiğinde baş dönmesi, bayılma hissi, bulantı gibi sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Uzman diyetisyenler ise bu tür olumsuz durumların yaşanmaması için yaz aylarında uzak durulması gereken besinleri sıraladı.

YAZIN UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER BELLİ OLDU

Yazın uzak durulması gereken besinleri sıralayan diyetisyenlerin açıklamasına göre;

  • Hamur işi yiyecekler
  • Baharatlı yiyecekler
  • Aşırı tuzlu veya şekerli yiyecekler
  • Aşırı yağlı yiyecekler
  • Çabuk bozulan yiyecekler
  • Kafein içeren veya gazlı içecekleri tüketmemek gerekiyor.

Yaz aylarında bol sıvı tüketmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli bir husus olarak karşımıza çıkarken uzak durmamız gereken besinler de diyetisyenler tarafından yukarıdaki gibi listelendi.

SONRAKİ HABER