Tansiyon hastalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Düşük veya yüksek tansiyonu olan hastaların yaşamlarına daha rahat devam edebilmeleri için hastalığın kontrol altına alınması gerekiyor.
Tansiyon hastalarında sıkça görülen belirtilerden biri baş ağrısı ve baş dönmesi olarak biliniyor. Anlamlandıramadığı baş ağrısı sebebiyle hastaneye başvuran hastalar, düşük veya yüksek tansiyonu olduğunu öğrenebiliyor.
DÜŞÜK TANSİYON BELİRTİLERİ
Düşük tansiyon hastalarında görülen belirtiler arasında; baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, bayılma, uyku, nefes darlığı, çarpıntı, boyun ve sırt ağrısı ile görmede güçlük yer alıyor. Düşük tansiyon hastaları genellikle baş ağrısı ile gelen halsizlik ve bayılma hissi ile hastaneye başvuruyor.
DÜŞÜK TANSİYON HASTALARI NASIL İYİLEŞİR?
Hastanede doktorların yaptıkları ölçümler ve değerlendirmeler sonucu tansiyon düşüklüğü teşhisi konan hastalara; bol sıvı tüketimi, tuzlu yemek yeme, ara öğün atlamamak, kafeinden uzak durmak ve B12 vitamin takviyesi alımı öneriliyor.
HİPERTANSİYON BELİRTİLERİ
Hipertansiyon ismi verilen yüksek tansiyon hastalığının belirtilerinde ise düşük tansiyonla benzer olarak; baş ağrısı, baş dönmesi, düzensiz kalp ritmi, halsizlik görülebiliyor. Hipertansiyon hastalarında bunlarla beraber, çift ya da bulanık görme, kulaklarda uğultu, burunda kanama ve bacaklarda şişlik gibi etkilere de rastlanabiliyor. Kan basıncının olması gerekenin üzerinde seyretmesiyle hastalarda gece sık sık idrara tuvalete çıkma durumu gözlemleniyor.
HİPERTANSİYON HASTALARI NE YAPMALI?
Yüksek tansiyon teşhisi konulan hastalara, egzersiz, diyet, tuz alımının düşürülmesi gibi öneriler sunulurken aynı zamanda yüksek tansiyonun ilaçlarla kontrol altına alınması sağlanıyor.