Bu 4 belirti meme kanserini işaret ediyor olabilir

Kansere yakalanma yaşı her geçen yıl daha da düşüyor. Dünya genelinde pek çok kanser türü var. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde kadınlarda en sık görülen kanser türlerinin başında meme kanseri geliyor. Meme kanserinin belirtileri neler?

Bu 4 belirti meme kanserini işaret ediyor olabilir

1 – 31 Ekim tarihleri arasında her yıl meme kanserine karşı farkındalık açıklamaları gerçekleştiriliyor. Uzmanlar meme kanserinin belirtilerini tek tek sıralarken, erken teşhisin her zaman önemli olduğunu vurguluyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Ahmet Bozdağ, meme kanserinde görülebilecek 4 belirtiyi sayarak özellikle 40 yaşın üzerindeki her kadının mutlaka iki yılda bir mamografi çektirmesi gerektiğini ifade etti.

MEME KANSERİNDE 4 BELİRTİ

Dr. Ahmet Bozdağ, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser çeşitlerindendir. Son zamanlarda meme kanserinin görünme sıklığı giderek genç yaşlara kadar düştü. Meme kanseri tedavisi, hem cerrahi hem de onkolojik tedavilerle başarılı bir şekilde kontrol altına alınabiliyor. Hastaların kendi kendilerine meme muayenesi yaparak meme kanserinin en önemli belirtisi olan, ellerine gelebilecek kitle, sertlik, meme başında çökme, akıntı gibi durumlarda uzman hekime başvurmaları gerekiyor. Bu meme kanseri tanısının konulmasında en etkili yöntemdir. Hiçbir şikayeti olmayan 40 yaşın üzerindeki bütün kadınların, iki yılda bir mamografi ile meme kanseri taraması yaptırmaları gerekiyor. Bu şekilde muhtemel bir meme kanseri tanısının erken dönemde teşhis edilebilmesi açısından önemlidir. Erken teşhis hayat kurtarabilir” diye konuştu.

Buna göre memede meydana gelen bu tür değişimler mutlaka dikkate alınmalı ve vakit geçmeden meme kanseri taraması yapılması gerekiyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir. Belirtilerinizin olması halinde mutlaka uzmanlardan yardım almanız önerilmektedir.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER