Böbrekleri çalışmaz hale getiriyor! Ihlamuru yanlış içenler pişman oluyor!

Kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı gibi bazı hastalıklardan korunmak isteyenler kendilerine çareyi ıhlamur içmekte buluyorlar ama bunun çok büyük bir sakıncası olduğu ortaya çıktı.

Böbrekleri çalışmaz hale getiriyor! Ihlamuru yanlış içenler pişman oluyor!

Kış aylarında havasın soğuması ile beraber soğuk algınlığı başta olmak üzere üst solunum yollarından kaynaklı hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu hastalıklardan kendilerini korumak isteyenler ise gerçekten insana çok büyük faydası olduğu bilinen ıhlamur içmeye yönleniyorlar. Ancak ıhlamur sağlığa çok faydalı olduğu gibi yanlış tüketilmesi durumunda büyük bir sağlık riskine de neden olabiliyor. Doktorlar bu konuda çok ciddi uyarılar yapıyorlar.

BÖBREĞİNİZ İFLAS EDER!

Ihlamur tüketildiğinde böbrek fonksiyonları zorlanmaya başlanıyor. Bundan dolayı uzmanlar bu sağlıklı bitki çayını sürekli olarak kullanmayı önermiyorlar. Ihlamur tüketilecekse ya haftada bir gün şeklinde tüketilmeli ya da hasta olunduğunda 1-2 gün içilmelidir. Bunun dışına çıkıp ıhlamur içmeyi alışkanlık haline getirenler ise sağlıklarını tehlikeye sokuyorlar.

Ihlamur sık sık tüketildiğinde böbrek yorulmaya başlıyor ve bir süre sonra sağlıklı bir şekilde çalışmama gibi bir sorun ile karşılaşılıyor. Böbrek kaynaklı sağlık sorunları görülmeye başlıyor ve daha sık bir şekilde hastalanılıyor. Bu duruma düşmemek için ise doktor tavsiyelerine uyulması gerekiyor. Bu tavsiyelere uymayan kişiler sağlıklarını kaybetmek ile karşı karşıya kalıyorlar.

AMAN DİKKAT!

Sadece ıhlamur değil bitkisel bazlı tüm yiyecekler veya içeceklerin tüketiminde doktor tavsiyesi ile hareket edilmesi gerekiyor. Bu besinlerde sağlığa faydalı içerikler elbette bulunuyor. Ancak her insanın o faydalı içeriğe ihtiyacı olmayabilir. Ayrıca bazı hastalıklar bu takviyelerle olumsuz etkilenebiliyor. Örneğin şeker hastaları iltihap söktüren dut çayı içtiklerinde belki iltihap sorunlarına fayda görebilirler ama şeker hastalıkları kontrol edilemez seviyelere çıkabilir. Bundan dolayı doktor kontrolü ile hareket edilmesi tam bir zaruret oluyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER