Bipolar nedir, belirtileri nelerdir? İşte tedavi yöntemi!

İstanbul'da yaşanan olayda bipolar tedavisi gören kişi nedeniyle trafik çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştı. Bu durum üzerine bipolar hastalığı araştırıldı.

Bipolar nedir, belirtileri nelerdir? İşte tedavi yöntemi!

Dün akşam saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şüpheli araç nedeniyle panik dolu anlar yaşandı. Bipolar hastası olduğu belirtilen kişi nedeniyle trafik çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bu durumun açıklanması üzerine vatandaşlar, bipolar tanısının ne olduğunu merak etti.

Bipolar tanısı, kişinin duygu durumunu çok uçlarda yaşaması, hareketli enerjik ruh halindeyken bir anda depresif bir ruh haline bürünmesi olayıdır. Bipolar bozukluk, bir diğer adıyla manik depresif olarak da bilinir. Kişiye bipolar tanısı konulmasının altında yatan sebeplerin başında genetik faktörler gelir. Bunun yanı sıra stres, travmatik olaylar da sebep olabilir.

Bipolar nedir, belirtileri nelerdir? İşte tedavi yöntemi!

BİPOLAR BELİRTİLERİ NELERDİR?

Manik dönemde yaşanan belirtiler şu şekilde sıralanıyor:

- Aşırı neşe

- Uyku süresinde azalma

- Özgüvende artış

- Dikkat dağınıklığı

- Sabırsızlık ve hızlı konuşma

- Aşırı hareketlilik

- Halüsinasyon görme

Depresif dönemde ise şu belirtiler görülüyor:

- Halsizlik ve yorgunluk

- Odaklanma problemi

- Uyuma isteğinde artış

- Umutsuzluk ve keyifsizlik

- Öfke duygusunda artış

- Hayattan zevk alamama

Bipolar tanısı konulan kişi, uzman psikolog ve psikiyatristler tarafından tedavi edilir. Farmakolojik olarak ve terapi ile birlikte tedavi sürecine devam edilir. Kişilere göre tedavi sürecinde değişiklikler yaşanabilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER