Bilkent Şehir Hastanesinde Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 8. Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı. Göz hekimleri, canlı yayında 70 göz ameliyatı yapacak. Ameliyatlar yaklaşık 1400 hekim tarafından canlı yayında izlenecek.

Bilkent Şehir Hastanesinde Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde 4 gün sürecek olan 8. Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı. Bu yıl 8.'si düzenlenen sempozyum, büyük ilgiyle takip ediliyor.

8. Canlı Cerrahi Sempozyumu, Bilkent Şehir Hastanesinde başladı. Sempozyum kapsamında yaklaşık 1400 hekimin canlı yayında izleyeceği 70 ameliyat gerçekleştirecek. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve Türk Oftalmoloji Derneği işbirliğinde "8. Canlı Cerrahi Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyum kapsamında göz hekimleri, ulusal ve uluslararası alandan yaklaşık 1400 hekimin canlı yayında izleyeceği 70 ameliyat gerçekleştirecek. Sempozyumda, gözün farklı branşlarında son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı operasyonlar düzenlenecek. Operasyonlar, ameliyathanelere kurulan yüksek çözünürlüklü kameralarla yurt içinde ve yurt dışında hekimler için canlı yayınlanacak.

Bilkent Şehir Hastanesinde Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı

GÖZÜN 6 FARKLI ALT BRANŞINDA 70'E YAKIN AMELİYAT YAPILACAK

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, "Canlı Cerrahi Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilecek ameliyatları ülkemizden yaklaşık 900, yurt dışından da 500 hekim çevrimiçi ortamda eş zamanlı izliyor. Gözün 6 farklı alt branşında 70'e yakın ameliyat yapılacak ve 120 hekim bu operasyonlarda kullanılan teknikleri ameliyathanede tartışacak. Ameliyat teknikleri, son yenilikler, aynı hastalıkta farklı cerrahların farklı yaklaşımları tüm detaylarıyla burada ele alınacak" dedi.

Göz Hastalıkları Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Özlem Evren Kemer ise retina, oküloplastik cerrahi, katarakt, lazer ve refraktif cerrahi, kornea ile şaşılığı içine alan 6 alt branşta yaklaşık 70 ameliyat yapılacağını aktardı.

Sempozyum, geçen yıl ABD, Avrupa ülkeleri ve Türkiye'de geniş yankı uyandırdı ve çok konuşuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER