Bilim insanları açıkladı! Erkeklerin beyni her gün o saatte küçülüyor

Bilim insanlarının tıp dünyasında yapmış olduğu çalışmalar dikkat çekmeye devam ediyor. bu kapsamda yapılan son araştırmaya göre erkeklerin beyni her akşam o saatlerde küçülüyor.

Bilim insanları açıkladı! Erkeklerin beyni her gün o saatte küçülüyor

Yapılan çalışmalar kapsamında erkeklerin beyinlerinin gün içerisindeki hormon seviyesindeki artış ve azalışlara bağlı olarak küçüldüğü ortaya çıktı.

Kaliforniya Üniversitesi bu konuyu masaya yatırdı. Yapılan araştırmada beyindeki büyüme ve küçülme döngüsünün streoid, kortizol, estradiol ve testosteron gibi hormonların yükselip düşmesine bağlı olduğu ortaya çıktı.

40 DEFA TARAMA YAPILDI

26 yaşındaki bir erkeğin beynini 1 ay boyunca 40 defa tarayan araştırma ekipleri erkek beyinlerinin her akşam saat 20.00’de küçüldüğünü, gece boyunca normal boyutuna geri döndüğünü keşfetti.

YÜZDE 70 DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ

Sabah ile akşam arasında yüzde 70 oranında bir düşüş görüldüğünü ifade eden çalışmanın yazarı Laura Pritschet, “"Erkeklerde steroid hormonlarında sabah ile akşam arasında yüzde 70 oranında bir düşüş görülüyor" dedi.

Diğer yandan araştırma için yapılan açıklamada çalışmanın sadece bir kişi üzerinde yapıldığı ve henüz geniş bir popülasyona uygun olmadığının altı çizildi.

BEYİN HER AKŞAM KÜÇÜLÜYOR

Araştırmacılar yaptıkları araştırma neticesinde beynin genel hacminin gün içinde azaldığını ve beynin en dış tabakasının kalınlığının da azaldığını belirtti. Her gece ortalama olarak yüzde 0,6 oranında azalma kaydedildiğini ifade eden araştırmacılar gün içinde beyin sapı, beyincik ve hipokampüsün de değişime uğradığını kaydetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER