Bayramiç beyazı nedir, nerenin? Nektarin Bayramiç beyazı faydaları

MasterChef yarışmacıları bu akşam eleme heyecanı yaşıyor. İlk turu geçmek isteyen yarışmacılar için yaratıcılık oyununda Bayramiç beyazı verildi. Peki, Bayramiç beyazı nedir, nerenin ürünü? Bayramiç beyazı meyve mi sebze mi?

Bayramiç beyazı nedir, nerenin? Nektarin Bayramiç beyazı faydaları

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde özel olarak yetiştirilen Bayramiç beyazı aslında bir şeftali türüdür. Kış aylarında ekilen ve yaz mevsiminde toplanan Bayramiç beyazı ince kabuklu beyaz şeftali olarak da bilinmektedir.

MASTERCHEF'TE BAYRAMİÇ BEYAZI

Son derece yararlı olan Bayramiç beyazı bu akşam MasterChef’e konuk oldu. Daha önce çok fazla kişi tarafından duyulmayan Bayramiç beyazının ne olduğu ve faydaları merak konusu oldu. Çanakkale’ye has olarak özel bir şekilde üretilen Bayramiç beyazı tescilli bir üründür. Yetiştirildiği toprağın özelliklerine hakim olan Bayramiç beyazı 2013 yılında coğrafi işaret tescili almıştır.

Hem tadı hem de kokusu ile dikkat çeken Bayramiç beyazının boyutu ortalama olarak bir mandalina kadardır. Tatlı ve hafif sulu olan Bayramiç beyaz kısa süre içerisinde olgunlaşmaktadır.

BAYRAMİÇ BEYAZI FAYDALARI NEDİR?

Bayramiç beyazı faydaları ile de dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor. Bağışıklık sistemine son derece katkısı olan Bayramiç beyazının içerisinde yüksek miktarda C ve E vitamini olduğu biliniyor. Öte yandan magnezyum içermesi ile de kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

SONRAKİ HABER