Başkentte 64 yaşındaki kadının kalp kapağı ameliyatsız değişti

Ankara’da 64 yaşındaki kadın bir süredir nefes darlığı, çabuk yorulma ve karnında sıvı birikmesi şikayeti çekiyordu. Hastaneye başvuran kadının kalp kapağı hem ameliyatsız hem de anestezisiz yöntemle değiştirildi.

Başkentte 64 yaşındaki kadının kalp kapağı ameliyatsız değişti

Şikayetleriyle Medicana International Ankara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü2ne başvuran kadının ameliyatsız kalp kapağı değişti. Kısa sürede sağlığına kavuşan kadının doktoru Prof. Dr. Engin Bozkurt, yaptığı açıklamasında aslında hastanın küçük yaşlardan beri kalbinde delik olduğunu ve o zamandan beri çeşitli ameliyatlar geçirdiğini söyledi.

Genel anestezi uygulanmadan pulmoner kapağının değiştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Bozkurt, yaptığı açıklamasında açık cerrahiye gerek kalmadan işlemin yapıldığını ve ertesi gün hastanın taburcu olduğunu söyledi.

AMELİYATSIZ YÖNTEMLE DEĞİŞTİRİLDİ

Ankara'da nefes darlığı, çabuk yorulma ve karın kısmında sıvı toplanması şikayetiyle Medicana International Ankara Hastanesi'ne başvuran 64 yaşındaki Seher Ataseven'in kalp kapağı, anestezi uygulanmadan ve açık cerrahiye gerek kalmadan ameliyatsız yöntemle değiştirildi. Operasyondan bir gün sonra taburcu edilen Ataseven, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Başkentte 64 yaşındaki kadının kalp kapağı ameliyatsız değişti

KAÇAK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Seher Atasever'in triküspit kalp kapağındaki sorunlar nedeniyle kendisine başvurduğunu aktaran Prof. Dr. Bozkurt, "Hastamız nefes almada zorluk, karın bölgesinde sıvı birikmesi ve kalbin sağ tarafında ileri derecede büyüme şikayetiyle bize başvurdu. Karnındaki sıvı birikmesi o kadar yoğun ki her hafta sıvının boşaltılması gerekmiş. Gerçekleştirdiğim muayenede hastamızda ileri derecede triküspit kapak yetersizliğinin yanı sıra pulmoner kapağın da artık bozulduğunu ve ileri derecede kaçağa neden olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

GENEL ATESTEZİ UYGULANMADI

Gerekli incelemelerden sonra hastanın pulmoner kalp kapağını ameliyatsız olarak da bilinen girişimsel kardiyolojik yöntemle değiştirdiğini belirten Prof. Dr. Bozkurt, şunları kaydetti:

"Hastamızın işlevini yitiren pulmoner kalp kapağını tamamen girişimsel kardiyolojik yöntemle kasıktan girerek, yani hiçbir şekilde açık cerrahiye gerek kalmadan hafif sedasyonla değiştirdik. İşlem sonrasında değiştirdiğimiz kapakta hiçbir şekilde kan akışında kaçak olmadı. Gözlem amaçlı bir gece yoğun bakımda tuttuğumuz hastamızı ertesi günü taburcu ederek evine gönderdik”

İlk ameliyatını 8 yaşında olduğunu söyleyen Seher Ataseven, 15 yıl içinde sıkıntılarının arttığını ifade etti. Karnındaki sıvıyı her hafta boşalttırdığını ifade eden 64 yaşındaki kadın geçirdiği son operasyon sonrasında artık kendi işlerini halledebilecek seviyeye geldiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER