Baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayeti olanlar! Hastalığın habercisini KBB uzmanı açıkladı

Baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayetini sık sık yaşayanlar için KBB uzmanından açıklama geldi. KBB uzmanı bu belirtilerin hangi hastalığın habercisi olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayeti olanlar! Hastalığın habercisini KBB uzmanı açıkladı

Sıklıkla yaşanan baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayetlerine ilişkin olarak yapılan açıklamalar takip ediliyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar rahatsızlığı yaşayan kişiler tarafından takip edilirken Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı yeni açıklamalarda bulundu.

Baş ağrısı ve kulak çınlamasının hangi hastalığın habercisi olduğu merak edilirken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Kuran, baş ağrısı ve kulak çınlaması gibi belirtilerin çene eklem rahatsızlığının olabileceğine dikkati çekti.

“BAŞ AĞRISI VE KULAK ÇINLAMASININ NEDENİ ÇENE EKLEM RAHATSIZLIĞI OLABİLİR”

Uzmanlar, günümüzde sık rastlanan rahatsızlıklar arasında yer alan çene eklem rahatsızlıklarının özellikle 35 - 44 yaş arası kadınlarda görüldüğünü ifade etti. Sık izlenen çene eklem rahatsızlığının kişinin yaşam kalitesini artırabilmek için tedavisine gecikilmeden başlanması gerektiğini kaydeden KBB Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Kuran, baş ağrısı ve kulak çınlaması gibi belirtilerin çene eklem rahatsızlığının olabileceğini vurguladı.

Baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayeti olanlar! Hastalığın habercisini KBB uzmanı açıkladı

Çene eklem bozuklularının birçok faktörden kaynaklanabileceğini dile getiren Doç. Dr. Kuran, stres başta olmak üzere diş sıkma veya gıcırdatma, yanlış diş hizalanması, travmalar, kötü duruş ve çene kaslarının aşırı kullanımının en yaygın nedenler arasında yer aldığını vurguladı. Doç. Dr. Kuran, çene eklemi bozukluklarının genellikle ağrı, çene hareketlerinde kısıtlılık, çiğneme zorlukları, çeneden gelen klik sesi ve kulaktaki çınlama ile kendini belli ettiğini ifade etti.

Özellikle sabahları çenede sertlik hisseden, çenesinde kilitlenme yaşayan ve çiğneme sırasında zorlanan bireylerin bu tür bir bozukluğa sahip olabileceğini aktaran Doç. Dr. Kuran, çene ekleminde sürekli bir ağrı veya baş ağrısı ile birlikte bu belirtilerin görülebileceğini kaydetti. Tedavi yöntemlerinin değişiklik gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Kuran, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin bir uzmana başvurarak kendisi için en uygun tedavi yöntemini seçmeleri gerektiğini ifade etti.

SONRAKİ HABER