Bakan Koca'dan aşı uyarısı! Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72'ye ulaştı

Benzer şikayetler ile son dönemde hastaneye başvuran kişi sayısının artmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından aşı uyarısında bulunuldu.

Bakan Koca'dan aşı uyarısı! Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72'ye ulaştı

Son günlerde salgın hastalığın ülke genelinde pek çok vatandaşı etkilemesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında açıklamalarda bulundu. Risk grubunda bulunan vatandaşların aşı yaptırması gerektiğinden bahsederek hastanelerde yatan kişi sayılarının da arttığını ifade etti.

BAKAN KOCA'DAN AŞI UYARISI GELDİ!

Vaka sayılarının günden güne artış göstermesinin ardından tedbir alınması gerektiği hakkında açıklamalar yapan Bakan Koca, "Eğer şikayetler uzun süre devam ediyorsa öncelikle aile hekimine başvurmamız gerekir. Kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki yavrularımız üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple, gecikmeden acil servislerimize başvurulması önem arz eder. Risk grubundaysak aşı yaptırmalıyız. Enfeksiyon taşıyan veya belirtisi olan bir kişi ile aynı ortamdaysak kendimizi riskten korumalıyız. Bizde enfeksiyon varsa başkalarıyla aynı ortamdayken maske takmalıyız. Bunlar dışında hijyen, bol sıvı tüketmek, beslenmeye dikkat etmek gerekir. Covid-19 günlerinden kalma tecrübemizin birazını kullanmak bile bu kışı sağlıklı geçirmemizi sağlayabilir" diyerek aşının önemine değindi.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 72'YE ULAŞTI!

Hastalıkların artmasının yanı sıra hastanelerin de doluluk oranının günden güne artmasının ardından "Hastanelerde servis yatağı doluluk oranımız ortalama yüzde 65. Yani servis yataklarında bir sorunumuz yok. Yoğun bakım yataklarında ise doluluk oranı yaklaşık yüzde 72. Geçen yıla göre bir miktar artış var. İstanbul'da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. En fazla artışın olduğu il İstanbul. İstanbul'daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz" diyen Bakan Koca vatandaşların dikkatli olması gerektiğinden bahsetti.

SONRAKİ HABER