Bakan Işıkhan Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlanacak iyileştirmeleri duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlar için sağlanacak olan iyileştirmelere dair bilgiler verdi. Bakan Işıkhan, ilgili açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yayımladı.

Bakan Işıkhan Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlanacak iyileştirmeleri duyurdu

Resmi Gazete'de sağlık alanında çeşitli kararlar yayımlanmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de yer alan kararlar kamuoyunun gündeminde yer alırken bu kararlara ilişkin detaylar da merak konusu oluyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden Resmi Gazete’de yayımlanan bir tebliğle ilgili açıklamalarda bulundu.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında Sağlık Uygulama Tebliği yayımlandı. Bakan Işıkhan, tebliğin Genel Sağlık Sigortalı vatandaşları ilgilendirdiğini ifade ederek sağlanan iyileştirmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

GSS KAPSAMINDA SAĞLANAN İYİLEŞTİRMELER ARTIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlar için 1 milyar 975 milyon Türk lirası tutarında iyileştirme sağlanacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlarımız için önemli bir iyileştirmeyi hayata geçirdik. 684 adet tıbbi malzemenin Sosyal Güvenlik Kurumumuzca ödenen fiyatını %40 oranında artırdık'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Işıkhan Sağlık Uygulama Tebliği ile sağlanacak iyileştirmeleri duyurdu

Bakan Işıkhan, ''Ayrıca, protein metabolizması bozuklukları, çölyak hastalığı ve kseroderma pigmentosum (XP) ile albinizm tedavisinde kullanılan güneşten koruyucu kremler için ödenen aylık nakdi tutarda da yüzde 40 oranında artış sağladık. Yapılan düzenlemeyle 1 milyar 975 milyon Türk lirası tutarında iyileştirme sağlıyoruz" bilgisine yer verdi.

SONRAKİ HABER