Aylar öncesinden vücut ikaz ediyor! Kalp krizi geçireceklerde bu belirti görülüyor!

Dünyada en fazla ölüme neden olan hastalıkların başında gelen kalp krizinin belirtilerinin aylar öncesinden ortaya çıktığı tespit edildi. Kalp krizi için en önemli belirti nedir?

Aylar öncesinden vücut ikaz ediyor! Kalp krizi geçireceklerde bu belirti görülüyor!

Kalp damar hastalıkları insanın hayatını kaybetmesine kadar ulaşabiliyor. Bundan dolayı insanlar bu hastalıktan korunabilmenin yollarını merak ediyorlar. Ancak bu hiç de kolay olmuyor. Kalp krizi aniden meydana gelen ve kısa sürede ölüme neden olan bir hastalık olarak biliniyor. Bundan dolayı da bu hastalığı tespit edebilmek çok güç bir mesele oluyor.

KALP KRİZİ NEDİR?

Kalp krizi en basit anlatım ile kalbi besleyen damarların kan akımını sağlarken azalması veya kesilmesi durumlarında ortaya çıkıyor. Kalp damarı pıhtı ile kapanında kan akışı sağlanmıyor ve kalp krizi meydana geliyor. Damarların tıkanması da kalp krizine neden olabiliyor. Bu damarlar çeşitli gerekçeler ile tıkanabiliyor. Tıkanma gerçekleştiğinde ise kalp yapması gereken fonksiyonları tam anlamıyla yapamıyor. Kalp ritmi bozulunca hasta kriz geçirerek hayatını kaybediyor.

İŞARETLERİ VAR!

Kalp krizi bir anda ortaya çıkan bir hastalık olsa da belirtileri çok önceden verilebiliyor. Kalp krizi geçirecek olanlarda aylar öncesinde göğüste ağrı ve sıkışma meydana gelebiliyor. Ancak burada bir yanılgıya düşülmemelidir. Her göğüs sıkışması veya göğüs ağrısı kalp krizi belirtisi değildir. Bu şekilde şikayetleri olanların vakit kaybetmeden doktora başvurmaları yararlarına oluyor.

Bir diğer kalp krizi belirtisi ise terlemedir. Soğuk terlemeler ile karşılaşanlar kalp krizi risklerini değerlendirmelidirler. Aylar öncesinden böyle bir belirti verilebiliyor. Soğuk terleme ile karşılaşan hastalar da doktor kontrolüne girmelidirler.

Ayrıca kalp krizi belirtileri arasında omuzda ağrı, boyun ve çene ağrısı, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, bayılma, nefes darlığı ve endişe duygusunun hakim olması sayılmaktadır.

SONRAKİ HABER