Antibiyotik etkisi yapıyor! Evinizden eksik etmeyin, ilaç kullanımına son!

İlaç kullanımlarının insan sağlığına olumsuz etki etmesi üzerine geleneksek tıptan yardım alınmaya başlanıldı. Antibiyotik kullanımlarında alternatif olabilecek ve güçlü etkisi ile bilinen kekik mucize etki yapıyor.

Antibiyotik etkisi yapıyor! Evinizden eksik etmeyin, ilaç kullanımına son!

İlaç kullanımının insan sağlığına olumsuz etkileri olduğu biliniyor. Her ne kadar ilaç kullanarak şifa bulunsa da bu ilaçlar karaciğerde önemli tahribatlara neden olabiliyor. Bundan dolayı doktorların önemli bir kısmı ilaç kullanımını son bir çare olarak değerlendiriyorlar. Kullanılacak ilacın antibiyotik grubunda olması durumunda ise işler tamamen değişiyor. O zaman risk yükseldiği için doktorlar çok dikkatli olunmasını istiyorlar.

FAZLA ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÇOK TEHLİKELİ

Antibiyotikler vücutta meydana gelen enfeksiyonların giderilmesinde fayda sağlıyorlar. Enfeksiyona neden olan bakteri ve buna benzer organizmalar kullanılan antibiyotik ile etkisiz hale getirilip enfeksiyon ortadan kalkıyor. Özellikle iltihaplanmalarda antibiyotiklerin büyük faydası var. Ancak antibiyotik kullanımı fazla olursa zamanla enfeksiyona neden olan bu organizmalar antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanıyorlar. Bu durumda da antibiyotik kullanımı ile enfeksiyon giderilemiyor ve hastalık ilerleyen aşamalara geçiş yapabiliyor. Bu şekilde hayatını kaybeden insanlar bile bulunuyor.

DOKTOR TAVSİYESİ OLMADAN KULLANILMAMALI

Antibiyotik kullanımında kesinlikle doktor tavsiyesine göre hareket edilmelidir. Bunun dışında herkes kafasına göre antibiyotik kullanırsa ilerleyen dönemlerde yaşayacakları hastalıklara karşı ellerindeki etkili bir silahtan mahrum kalacaklardır. Doktor önermeden kesinlikle antibiyotik alınmamalı ve doktorun tavsiye ettiği doz da aşılmamalıdır.

DOĞAL ANTİBİYOTİK KEKİK!

Doğal antibiyotikler ise ilaçlardan çok farklı içeriklere sahiptir. Örneğin sarımsak bir antibiyotik olarak bilinmektedir. Ancak kekik bitkisinde sarımsağın 20 katı daha fazla antibiyotik etkisi görülebiliyor. Doğal kekik kullanmak koşulu ile ilaç ile sağlanacak fayda bu şekilde elde edilebiliyor. Ancak aşırı kekik tüketmenin insan sağlığında büyük tahribatlara neden olacağı unutulmamalıdır.

SONRAKİ HABER