Ankaralı hanımlar domates konserveleriniz bu yöntemle hiç bozulmayacak! Sadece bir kaşıkla bozulmadan damat çatlatacak lezzet

Ankara'nın meşhur Çubuk ve Ayaş domatesinin hasadı geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Ankaralı hanımlar evlerinde domates konservesi yapmak üzere hazırlıklara başlarken kış boyu bozulmadan tüketebilmeniz için bir tüyo bulundu.

Ankaralı hanımlar domates konserveleriniz bu yöntemle hiç bozulmayacak! Sadece bir kaşıkla bozulmadan damat çatlatacak lezzet

Ankaralı hanımlar domates konserveleriniz bu yöntemle hiç bozulmayacak! Sadece bir kaşıkla bozulmadan damat çatlatacak lezzet - Başkent Ankara'yı temsil eden pek çok doğal ürün bulunuyor. Ankara'nın Çubuk ve Ayaş domatesleri ün yapmışken hasadın başlamasıyla hanımların da konserve telaşı başladı. Evinde domates konservesi yapmaya başlayan Ankaralı hanımlar kentin temsilcisi bu lezzetli domateslerden elde edilen konservelerin daha dayanıklı olması için neler yapılabileceğini araştırıyor.

Özellikle Ankara'da konserve hazırlıkları başlarken hem lezzetini hem de dayanıklılığını artıracak yöntemleri araştırırkenHaberankara.com okurları için merak edilenleri derledik.

DOMATES KONSERVELERİNE SADECE BİR KAŞIK EKLEYİN

Lezzetli ve bozulmayan domates konservesi yapmak için öneriler bir bir sıralandı. Kış hazırlıklarından biri olan domates konservelerinin hazırlığı da oldukça hassastır. Tüketilirken dikkat edilmesi gereken püf noktaların bulunduğu konserveler kış boyu kolaylık sağlar.

ekran-goruntusu-2023-08-22-161625.png

Püf noktaları uygulandığında daha lezzetli ve uzun süre dayanabilen konserveler yapmak mümkünken doğru bir şekilde domates konservesinin nasıl yapıldığını da Ayaş ve Çubuk'ta domates hasadı yapan hanımlar açıkladı.

domates-konserve.jpg

Domates konservesi genel olarak; domates, tuz, sıvı yağ ile yapılır. Domates hasadı yapan kadınlar ise konserve hazırlanırken içerisinde 1 yemek kaşığı şeker eklenmesini önerdi. Konserveye şeker atılmasının domatesin uzun süre tazeliğini korumasını sağladığını açıklayan hasat yapan kadınlar püf noktanın tecrübeyle sabit olduğunu bildirdi.

domates-konserve-001.jpg

Öte yandan adını yetiştirildiği bölgeden alan sofralık domateslerin çok lezzetli ve kaliteli olduğunu belirten Gülsüm Gölyeri ise "Bu domates hiç boşa gitmez. Dolaba konulmadan serinde durur. Çok lezzetli, hele menemeni çok güzel oluyor. Verim çok güzel, inşallah afet veya dolu olmaz da bereketli bir yıl geçiririz." ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER