Ankara'da KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle Tokat'tan Ankara'ya sevk edilen 51 yaşındaki N. Y., tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara'da KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi

Ankara'da KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi yaşamını yitirdi - Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Nairovirüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyon olarak tanımlanıyor. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen ölüm oranlarının yüksek olduğu rahatsızlık nedeniyle bir kişi daha yaşamını yitirdi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Klinik ve subklinik olarak seyreden, kenelerin vektörlük yaptığı ve insanlarda sendromlar halinde görülen önemli bir enfeksiyondur. İnsanlarda kısa süren ateşli hastalıklar, kanamalı ateşler öne çıkan
sendromlar şeklinde görülür. Tokat'ta da KKKA rahatsızlığına yakalanan bir vatandaştan daha kötü haber geldi.

51 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Tokat'ta rahatsızlanan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Başkent Ankara'ya sevk edilen 51 yaşındaki N. Y., tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sulusaray ilçesine bağlı Ballıkaya köyünde ikamet eden N. Y., 15 gün önce vücuduna yapışan keneyi çıkardı. Bir süre sonra rahatsızlanan ve Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan N. Y., 10 gün önceAnkara Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi. N. Y., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER