Ankara Üniversitesi diş tedavisinde yapay zeka teknolojisi kullanılacağını açıkladı

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından sağlık hizmetlerinde yapay zeka kullanımını konusunda önemli açıklama geldi.. Diş tedavisinde CranioCatch adlı yapay zekayı kullanacak hekimler çok daha kısa sürede tedavi fırsatını yakalayacak.

Ankara Üniversitesi diş tedavisinde yapay zeka teknolojisi kullanılacağını açıkladı

Yapay zeka hayatın her alanında etkisini genişletmeye devam ediyor. İnsanların günlük hayatında uzun zamanlar harcayarak gerçekleştirdiği hizmetleri çok daha kısa sürede ve profesyonelce gerçekleştiren yapay zeka kullanımı artışını sürdürüyor. Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi de yapay zeka konusunda önemli bir gelişmeyi duyurdu.

DİŞ TEDAVİSİNDE YAPAY ZEKA FIRSATI

Diş hastalıklarından dolayı vatandaşların istediği çok tedavinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesinin öneminin vurgulandığı açıklamada yapay zekanın çalışma mantığı konusunda bilgiler verildi. Konu ile ilgili konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan sistemin gözden kaçırılabilecek hatalar konusunda yardımcı olması ve hastaya görsel olarak durumu gösterme konusunda faydası olduğunu ifade etti.

Ankara Üniversitesi diş tedavisinde yapay zeka teknolojisi kullanılacağını açıkladı

PİLOT UYGULAMA BAŞLAYACAK

Dekan Orhan söz konusu yapay zeka yazılımı için “Yazılım, 'Hastanın tedavi planını bana ver' dediğinizde tedavi planını çıkartıyor. Hem hekimin teşhis süresini kısaltıyor hem de görsel olarak hastaya avantaj sağlıyor. Tedavi planlamasını hızlı bir karar destek sistemiyle hekimlere sunabiliyor” şeklinde konuştu. Dekan Kaan Orhan ayrıca "Sağlık Bakanlığınca da tedavi ve teşhis modülü olarak Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde pilot uygulamasına başlanacağını ifade etti.

Diş tedavisi konusunda önümüzdeki yıllarda yapay zekanın daha da yaygınlaşması bekleniyor. Ülkemizde de özel ve resmi kurumlar yapay zeka çalışmalarını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER