Aman dikkat tehlike çanları çalıyor! Covid-19'un yeni varyantı yayılmaya başladı!

Covid-19'un yeni varyantı Birleşik Krallık'ta yayılmaya devam ediyor. Yeni varyant tüm dünyayı yeniden harekete geçirdi.

Aman dikkat tehlike çanları çalıyor! Covid-19'un yeni varyantı yayılmaya başladı!

Birleşik Krallık'ta EG.5.1 olarak bilinen ve COVID-19'un Omicron varyantından türediği belirtildi. Bu varyanta yönelik açıklamaların yapılmasının ardından tüm dünya yeniden alarma geçti. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı yeni varyant hakkında açıklamalarda bulundu.

www.jpg

COVID-19 varyantı Birleşik Krallık'ta yayılmaya devam ederken yeni vakalar hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, yeni varyanta karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Başta Asya olmak üzere uluslararası alanda da vaka sayılarının arttığı ifade edildi.

eee.jpg

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN 'TEDBİR' MESAJI!

Yeni varyantın vaka sayılarını artırmasının ardından açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü, tedbir mesajı yayımladı. Dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Kişisel tedbirlerin bu hususta önemli olduğunu sözlerine ekledi.

rrr.jpg

Yüksek risk altındaki kişilere kalabalık yerlerde maske takmaları hususunda da uyarılarda bulunmayı ihmal etmeyen Dünya Sağlık Örgütü, hükümetleri COVID-19 için inşa ettikleri sistemleri bozmamaya ve sürdürmeye çağırdı.

Daha fazla sağlık haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER