Aman dikkat bu sıcaklar güneş yanığına sebep olabilir! Uzman doktorlar uyardı!

Hava sıcaklığının artmasının ardından uzmanlar ise güneş yanığına dikkat çekti. Sıcak yaz aylarında güneş yanığının önüne nasıl geçilir? Birçok vatandaş bu soruya cevap ararken uzmanlar uyarılarda bulundu.

Aman dikkat bu sıcaklar güneş yanığına sebep olabilir! Uzman doktorlar uyardı!

Sıcak yaz günlerinin korkulu rüyası güneş yanığıdır. Peki ama güneş yanığının oluşmaması için ne gibi önlemler alınacak? Uzman doktorlar bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımında bulundu.

Cildimiz bizi dış çevreden koruyan bir kalkandır. Bunun ile birlikte sıcak havalar ciltte hasarların oluşmasına neden oluyor. Bundan dolayı da uzmanlar, güneşe çıkmadan önce muhakkak güneş kremi sürülmesi gerektiğine dikkati çekti. Aksi halde güneş lekelerini oluşabileceğini ifade etti.

saglik777.jpg

Güneş yanığının oluşması durumunda ise sarı kantaron yağının Orta Çağ'dan beri özellikle kılıç yaralarının tedavisinde kullanıldığını söyleyen uzmanlar, güneş yanığına karşı da kullanılabileceğini söylüyor.

Ayrıca Bu özel yağın bileşimindeki en önemli ve iyileştirici maddelerin bir arada bulunduğunu da ifade eden uzman doktorlar, güneş yanığına bire bir tedavi ilacı olduğunu da sözlerine ekledi. Güneş yanıkları ve güneşlenmenin ciltte yarattığı tahribatta da bu karışımın iyi geldiği de uzmanlara tarafından ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER