Akciğer kanserinin ilk belirtisi sabah saatlerinde görülüyor

Dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yerini alan akciğer kanseri, erken teşhis edilemediğinde ölümcül sonuçları olabiliyor. Uzmanların açıklamasına göre akciğer kanseri ilk belirtisini sabah saatlerinde gösteriyor.

Akciğer kanserinin ilk belirtisi sabah saatlerinde görülüyor

Yapılan araştırmaların sonucuna göre akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin yüzde 80’inin sigara kullanması durumu tedaviyi zorlaştırıyor. Akciğer kanserinde ilk belirtiler de uzmanlar tarafından açıklandı.

Konu ile ilgili bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre akciğer kanseri meme kanseri gibi sıkça görülen kanser türleri arasında yerini alıyor. Diğer kanser türlerine kıyasla daha yüksek ölüm oranına sahip olan akciğer kanserinin en temel sebebi sigara kullanımı olarak biliniyor. Uzmanlar akciğer kanseri teşhis edilen yüzde 80 – 90 kişinin geçmişinde sigara kullanımı olduğunu ifade ediliyor.

AKCİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ

Akciğer kanseri vücutta oluşmaya başladığında ilk olarak bazı noktalarda sinyaller vermeye başlıyor. Pek çok kişi bu belirtileri ne yazık ki göz ardı edebiliyor. Hızla yayılan akciğer kanseri agresif bir kanser türü olarak ifade ediliyor.

Kanser direkt akciğerde oluştuysa akciğer kanseri, farklı bir yerde oluşup akciğere sıçradıysa bu durumda ikincil kanser olarak tanımlanıyor.

Uzmanlar akciğer kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığının altını çiziyor. İlk belirtiler arasında sabah erken saatlerde renkli balgam ve öksürük olarak ifade ediliyor. Özellikle öksürüğün 1-2 haftadır olması ve geçmemesi durumun riskini artırabiliyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER