Akciğer kanseri hastalarının yüzde 80'i sigara bağımlısı!

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü nedeniyle bilgilendirmede bulunan INVAMED Başkanı Dinç küresel çapta sigara ve alkol kullanımı nedeniyle yılda 8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Akciğer kanseri hastalarının yüzde 80'i sigara bağımlısı!

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü’nde dikkat çeken açıklamalarda bulunan INVAMED Başkanı Raşit Dinç yılda gerçekleşen 8 milyon ölüm nedeninin sigara ve alkol kullanımına bağlı olduğunu aktardı.

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü nedeniyle bilgilendirmede bulunan INVAMED Başkanı Dinç küresel çapta sigara ve alkol kullanımı nedeniyle yılda 8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Veriler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanırken açıklanan veriler doğrultusunda akciğer kanseri her yıl 1 milyon 800 bin kişinin ölüm nedeninin olduğunu söyledi.

SİGARA TÜKETİMİNE DİKKAT!

Günümüzde sigara ve alkol tüketimi yaşı oldukça düşerken ayrıca dünya çapında alkol ve sigara tüketimi yaygınlaşmış durumda. Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü'nde konuşan INVAMED Başkanı Dinç Akciğer kanseri olan vatandaşların yüzde 80'inden fazlasının sigara kullandığına ve bu hastalığa sigara kullanımı nedeniyle yakalandığına dikkat çeken Dinç sigaranın her nefeste bedenimizi işgal ettiğini açıkladı.

Ayrıca sigara kullanmayan vatandaşların da akciğer kanserine yakalanabileceklerini aktaran Dinç "Sigara içmeyenler bile bu savaşın bir parçası. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, pasif içicilik nedeniyle her yıl yaklaşık 1milyon 200 bin kişi hayatını kaybediyor" dedi.

YÜZDE 1'İNİ AKCİĞER KANSERİ OLUŞTURUYOR!

Akciğer kanseri ile mücadelenin bir savaş olduğunun altını çizen Dinç "Bu savaşta birincil savunma hattımız, tütün kullanımından kaçınmak ve çevresel risk faktörlerine karşı korunmaktır" ifadelerini kullandı. Akciğer kanserinin kansere bağlı ölümler yüzdesinin yüzde 1'ini oluşturduğuna dikkat çeken Dinç "Halkımızın sağlık bilincinin artması gerekiyor. Belirtileri tanımak ve risk altındaki bireylerin düzenli olarak taranması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Her nefesin bir hayatın öyküsü olduğunu vurgulayan Dinç son olarak "Daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı bir gelecek demektir. Bu savaşın bir parçasıyız ve birlikte hareket ederek bu savaşı kazanabiliriz. Unutmayın, her nefes, bir hayatın öyküsüdür” dedi.

SONRAKİ HABER