Ağızdan nefes alırken bir daha düşünün! Uzman fizyoterapist uyardı

Güney Carolina’lı bir fizyoterapist olan Chris Boettcher, günlük yaşantımızda farkında olmadan yaptığımız birçok davranışın sağlığı nasıl etkilediğine yönelik açıklamalar yaptı. Boettcher, ağızdan nefes almanın sağlığı olumsuz etkileyebileceğine de dikkat çekti.

Ağızdan nefes alırken bir daha düşünün! Uzman fizyoterapist uyardı

Sabah gazetesinin haberine göre, sağlık ipuçları ve kilo verme ile ilgili bazı önemli bilgiler paylaşan Güney Carolina'lı bir fizyoterapist olan Chris Boettcher günlük yaşantımızdaki bazı alışkanlıklarımızın sağlığımızı nasıl etkilediğini anlattı. Boettcher dikkat çektiği konular arasında ağızdan nefes almanın sağlığa yansıyan olumsuz etkisinden de bahsetti.

AĞIZDAN NEFES ALMAK ÇEŞİTLİ SORUNLARI DOĞURUYOR

Güney Carolina’lı fizyoterapist olan Chris Boettcher günlük hayatta yaptığımız ve farkında olmadığımız bazı yanlış davranışların sağlığımızı olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Bunlar arasında ağızdan solunum yapmanın da bazı sağlık problemlerini doğurabileceğini belirtti.

Boettcher, en başta ağızdan solunum yapmanın ağız kuruluğuna yol açabileceğine dikkat çekti. Ağıza sürekli havanın girip çıkması suyun buharlaşmasına neden olabileceğinden bu durum bakteri üremesinin riskini artırır ve diş çürümesi, enfeksiyon gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılmasına yol açar.

Aynı zamanda dilin ağızda geriye doğru kıvrılması ve hava yollarını tıkaması gibi bir durumda ise uykuda horlama ve uyku apnesi meydana gelerek sağlık uyku düzeni bozulabilir.

Boettcher, bunların oluşmasını önlemek için, burundan nefes alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER