Adenovirüs nedir, bulaşıcı mı, belirtileri nelerdir?

Sosyal medyada bir kadın, çocuğunun Adenovirüs enfeksiyonu kaptığını anlatarak, açık havuzlarla ilgili uyarıda bulundu.

Adenovirüs nedir, bulaşıcı mı, belirtileri nelerdir?

Bir anne bebeğinin açık havuzda Adenovirüs enfeksiyonu kapması sonucu yaşadıklarını bir video ile sosyal medya hesabından paylaştı. Video sonrası Adenovirüsün ne olduğu merak edildi.

Sosyal medyada paylaşım yapan bir kadın, çocuğunun bir havuzdan Adenovirüs enfeksiyonu kaptığını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları anlattı. Kadının paylaşımı sonrası Adenovirüsün ne olduğu, belirtilerinin neler olduğu merak edildi. Solunum yollarını ve bağırsak sistemini enfekte eden bir virüs olan Adenovirüs enfeksiyonunu kapmamak için bazı önlemler alınması gerekiyor.

Adenovirüs nedir, bulaşıcı mı, belirtileri nelerdir?

ADENOVİRÜS BELİRTİLERİ

Adenovirüs enfeksiyonları bulaşıcıdır. Hasta biriyle temas edince veya yüzme havuzları gibi su kaynakları aracılığıyla bulaşabilir. Adenovirüs enfeksiyonları genelde solunum yollarını ve bağırsak sistemini etkiler. Grip başlangıcı gibi bir belirtiyle kendini gösteren Adenovirüs enfeksiyonunda başlıca belirtiler şunlardır:

-Düzensiz nefes alıp verme

-Burun akıntısı

-Öksürük

-Karın şişmesi

-Gözlerde kızarıklık

-Ateş

-Burun ve göz akıntısı

-Hapşırma

-Kusma

-İshal

Adenovirüs enfeksiyonlarına özellikle yaz aylarında dikkat edilmesi gerekiyor. Havuza giderseniz, gittiğiniz yerin temizliğinden emin olmanız gerekiyor böylece enfeksiyon kapma riskiniz en aza düşer.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER