Acil durum ilan edilecek! Maymun çiçeği hastalığı nedir, kimlerde görünür, belirtileri nedir?

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi dolayısıyla hastalıklar ile ilgili daha hassas olan dünya yeni bir panik sürecine daha girdi. İmkansızlıklar ve gelişmişlik düzeyinden dolayı kitlesel hastalıkların sıklıkla yaşandığı Afrika'nın maymun çiçeği hastalığının etkisini artırdığı öğrenildi.

Acil durum ilan edilecek! Maymun çiçeği hastalığı nedir, kimlerde görünür, belirtileri nedir?

Bu zamana kadar bir çok daha kitleleri etkileyen hastalıklarla karşılaşan dünya 21. yüzyılın en zor günlerini pandemi sürecinde yaşamıştı. Raporlanan 7 milyondan fazla ölümün kaynağı olan salgının ardından çıkan her haber akıllara bu hastalığı getirmeye devam ediyor.

Son olarak Afrika kıtasının maymun çiçeği hastalığından dolayı zor günler geçirdiği ifade edildi. Onedio'da yer alan habere göre hızlıca yayılan maymun çiçeğinden dolayı önümüzdeki hafta kıtada acil durum ilan edilecek.

BELİRTİLERİ NEDİR? CAN KAYBI YAŞANIYOR MU?

Bu haberin ardından maymun çiçeği hastalığı ülkemizde bir kez daha gündem oldu. Vatandaşlar hastalığın ne ifade ettiğine dair bilgi arayışı içine girdi.

Maymun çiçeği hastalığı baş ve sırt ağrısı, şişlik ve ateşleri gibi belirtileri olan hastalıktır. Kemirgenlerde ve maymunlarda görülen hastalık temas ya da hava yoluyla bulaşan bu sağlık sıkıntısının nadiren insanların hayatını kaybetmesine neden olduğu biliniyor.

AŞI KULLANILIYOR

Ciddi bir kaşıntı yaşatan, el ve yüzde kızarıklıklar çıkmasına neden olan maymun çiçeği için aşı tedavisi kullanılıyor. Afrika'da yaşanan bu durum ülkemizden de yakından takip ediliyor. Vatandaşlar sağlık durumlarına dikkat etme adına konunun uzmanlarından bilgi almayı sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER