A rh+ kan grubunda olan herkes bu 2 durumla karşılaşıyor

Bilim insanlarını kan gruplarına ilişkin çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Yapılan son çalışmalar a rh+ kan grubuna ilişkin önemli verileri ortaya koydu.

A rh+ kan grubunda olan herkes bu 2 durumla karşılaşıyor

Konu ile ilgili olarak son çalışma Waseda Üniversitesi’nde yapıldı. Bir grup araştırmacı A rh+ kan grubu üzerinde yapılan çalışma neticesinde 2 önemli durumu ortaya koydu.

Japonya’da bulunan bir üniversitede yapılan çalışma insanların kan grupları ile zeka seviyeleri, fizyolojik özellikleri ve karakter yapıları ile ilgili bir bağlantı olup olmadığına ilişkin bir bağlantının olup olmadığını ortaya koydu. Ancak bunun yanı sıra ortaya çok ilginç bir sonuç çıktı.

6 BİN 753 KİŞİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI

Aktarılan son habere göre Japonya’da yaşayan farklı yaş gruplarından olan 6 bin 753 kişinin üzerinde yapılan çalışma sonucunda A rh+ kan grubuna sahip olan kişilerin diğer kişilere göre biraz daha farklı özelikler ortaya koyduğunu gözler önüne serdi.

ÜLKEMİZDE YÜZDE 37,8 ORANINDA VAR

Diğer yandan ülkemizde a rh+ kan grubuna sahip olan kişilerin sayısının yüzde 37,8 civarında olduğu biliniyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre a rh+ kan grubuna sahip olan kişiler ile ilgili çıkan veriler şu şekilde:

İlk olarak a rh+ kan grubuna sahip olan kişilerin toplumun genel bir kısmı ile kıyaslandıklarında çok daha hızlı bir şekilde hasta oluyorlar. Bunun yanı sıra a rh+ kan grubuna sahip olan kişiler diğerlerine daha çok yorgun hissediyorlar. Parçalı ve geçişken bir yapıya sahip olduğu bilinen bu kan grubundaki kişiler akşam saatlerinde ani yorgunlukla karşılaşabilirler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER