50 bin hasta incelenerek kanserin erken belirtisi tespit edildi!

Kanser hastalığının erken teşhis edilmesi durumunda tedavisi mümkün olabiliyor. Kanserin erken teşhisi için çok önemli bir tespit yapıldığı aktarıldı.

50 bin hasta incelenerek kanserin erken belirtisi tespit edildi!

Kanser hastalığı herkesin en çok korktuğu hastalıkların başında geliyor. Bu hastalık bir kişiye bulaştığında ölüme kadar gidilebiliyor. Hastalığı yenmek ise sadece erken teşhis etmek ile mümkün oluyor. Erken teşhis edilemeyen kanser hastalığının tedavisi yapılsa da sonuç çok da fazla değişmiyor. Bundan dolayı kanserin erken teşhisine dair çok sayıda araştırma yapılıyor. Bu araştırmalarda çok önemli bir bilgiye ulaşıldığı kaydedildi.

KANSER İÇİN DEV ARAŞTIRMA YAPILDI

Kanser hastalığı hücrelerde başlayan ve devam eden bir sağlık sorunudur. Vücutta anormal hücreler hızla bölünür ve diğer doku ve organları esaret altına alır. Görüldüğü organ ile de kanser türleri meydana gelmektedir. Yüzden fazla kanser türü olduğu biliniyor. Kanser hastaları üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. ABD’de yapılan araştırmada 50.000 kanser hastası incelendi.

ERKEN BELİRTİLER TESPİT EDİLDİ

Kanser hastalığının erken belirtileri bu araştırmaya göre üçe indirildi. Bunlar ağrı, iştahsızlık ve kabızlık olarak açıklandı. Bu 3 belirti de kanser hastalığı vücuda girdiğinde ortaya çıkabiliyor. Bu üç belirti aynı anda görülebildiği gibi tek tek de görülebiliyor. Bu tür rahatsızlıklar yaşayanların hemen bir doktora başvurmaları gerekiyor. Eğer kanser erken teşhis edilirse sadece ilaç ile tedavi yapılarak bu hastalıktan kurtulmak mümkün oluyor.

Kanser hastalığından korunmak için sağlıklı ve doğal beslenme öneriliyor. Ancak bu beslenmeyi yaşam tarzına dönüştürenlerin kanser hastalığına yakalanmayacaklarının garantisi bulunmuyor. Bundan dolayı uzmanlar sağlıklı bireyler dahil olmak üzere herkesin yılda bir defa kanser taramasından geçmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar.

SONRAKİ HABER